Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, düzenlediği basın toplantısında İstanbul seçimlerini ve İstanbul’da görev alan Eskişehirli ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Adar, seçimlerin artık bittiğini ülke ve toplumun gündeminin ekonomi olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Adar’ın basın toplantısında şunları söyledi:

“Türkiye'nin tek gündem maddesi vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesiydi. Seçimler yapıldı. Türkiye'deki seçmenlerin, insanların, demokrasiye olan inancı, bağımlılığını son derece büyük işareti olarak icra edildi sonuçlandırdı. Biz Eskişehir il başkanlığı olarak seçim süreci içinde 22 Mayıs 2019 tarihinde başlayan süreçte Ekrem İmamoğlu'nun seçim lansmanının başladığı gün idi o. O lansman da tüm CHP il başkanları, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri ve parti meclis üyelerinin katılımı ile yapılmıştı. Nasıl bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşündüğünü neler yapmak istediğini tüm Türkiye’ye ve İstanbul'daki 8,5 milyon seçmene anlattı.

Ortada bir mağduriyet vardı. O mağduriyetten öte, seçim kampanya döneminde kullanılan uslup, tarz, toplumu ayrıştırıcı, bölücü cereyan etmesine rağmen İmamoğlu, gerçek kendi kişiliğine ve CHP gerçek tavrını ortaya koyarak son derece olumlu, onların aksine toplumu bütünleştirici birleştirici tavrı ile seçim kampanyasını yürüttü. İstanbul seçmenin de nasıl bir kampanya istediğini, yönetim tarzı istediğini burada kullandığı oylarla belli ettiler.

Yüzde 10 oyluk artış gerçekleştirildi. Ülkeyi yöneten AKP en üst yöneticileri Cumhurbaşkanı dahil, Türk halkının demokrasi olan inancı konusunda onlarda hassas olduklarını ifade ettiler ve Sayın İmamoğlu'nu kutladılar.

Bu önemli büyük bir kazanım oldu Türkiye için. Ayrıştırıcı uslupler içinde cereyan eden seçimlerin kimseyi faydası olmadığı bu seçim sonrası ortaya çıktı. Artık normal gündeme dönmek zorundayız.

Gündem ekonomi

Türkiye ekonomisi son derece büyük sıkıntı içinde. Türkiye’de sanayi, ticaret ziraat bitmek noktasına gelmek üzere. Artık uluslararası çevremizde cereyan eden olaylara dikkate alındığımızda gerçek gündemiz İstanbul seçimi değil bundan sonra Türkiye’nin geleceği nasıl planlanacağı sıkıntıdan nasıl aşılacağını birlikte planlamak zorundayız.

Dün akşam genel başkanımız özellikle altını çizerek, söyledi artık Türkiye'ye yeni gündemi; Türkiye’nin içinde bulunduğu tablo.

Birbirimizi ayrıştırıcı değil birbirimizi bütünleştirici kucaklaştırıcı bir tavır olmamızı gerektiği yönünde idi.

Eskişehir il başkanlığı olarak İstanbul'da kimin nerede görev alacağı daha önceden belirlendiği için arkadaşlarımız o alanlara gittiler. Seçim kutlamaları ile Eskişehir'de bir şey yapılmadı. Abartılı yapılmasından yana değiliz. Toplum artık gerçek gündeme gelince, sevincimizi dışa vurarak kutlamaları yapabiliriz, bu da gerçekleşecektir. CHP'liler abartısında değil bu Türk demokrasinin normalleştiğini ilk adımıdır. İstanbul seçimi çalışmaların makul çalışma sonucu olarak kabul ediyoruz. Herkesin iktidarında, muhalefetinde diğer siyasi partilerinden bu seçimden ders alacağını biliyoruz. Biz üzerimize düşeninden hareket ederek devam edeceğiz.

Türkiye'nin en önemli konusu ekonomi. Bu çevremizde olan cereyan eden her türlü savaşa yönelik Türkiye'nin kendisini soyutlayabilmesi, dışarıya çıkmasıdır. Türkiye’nin Ekonominin çarklarını dönebilme adına çalışmalara biran önce başlaması gerekir. Bu güne kadar uyguladığı yanlış tavırdan sadece sözde değil özde ve gerçekte yönlendirmeye başlamasını diliyorum.

Birlik ve beraberlikte neler yapılacağını gösterdik

İstanbul seçimleri çok önemli seçimlerdir. Biz İl yönetim kurulları olarak Eskişehir belediyeleri olarak hassasiyetimizin en üst dereceydi. Bizlerin görevlendirdiği bölgelerde 29 kişilik avukat ekibi Sultanbey'de çalıştılar. Tepebaşı Belediyesinin organize ettiği, belediye meclis üyelerinin görev aldığı yerlerde çok çalıştılar. İstanbul'da da neler olması gerektiğini gösterdik. CHP'nin düşük olduğu yerlerde oyumuzun artışı sağlandı. Pendik bölgesinde yaptığımız çalışmalarda da yüzde 5’lik partimize oy artışı olduğunu gözledik. Odunpazarı ve Tepebaşı belediyemizde buralarda çalışmalarda bulundular. Bu başarının toplu çalışmanın, birlikte çalışmanın neler yaratabileceğini en güzel somut örneğidir. Eskişehir'de bu tablonun devam edeceğini biliyoruz. 31 Mart seçimlerinde birlikte neler yapılacağını gördük ve yaşadık.

Termik santralden vazgeçin

Alpu ve Termik santral bugünlerde kömür çıkma ile ilgili yeniden ihale yapılacağı gündemdi. Defalarca söyledik, belediyelerimiz, kent konseyleri, dernekler, sivil toplum örgütleri o yörede yaşayan insanlar termik santrali istemediklerini söylediler. Her türlü olumsuzluk aynen Tepebaşı ve aynen Odunpazarı İlçelerini etkileyecek. Bu konuda hassasiyet gösterilmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim