AK Parti Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Mihalıççık’da pazarı ziyaret etti, esnafın istek ve önerilerini dinledi. Mihalıççık pazar ziyaretine AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve il yönetimi, Kadın Kolları İl Başkanı Özlem Ünalır ve ekibi, AK Parti İlçe Başkanı Soner Ergün ve ilçe teşkilatı katıldı.

ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

Prof. Dr. Günay, tüm dünyada büyük sıkıntılara yol açan Covid-19 pandemisi ve bölgemizdeki gelişmelerden ülkemiz ekonomisi de ister istemez etkileniyor. Ancak biz pandemide tarımsal ve hayvansal üretimin ne kadar değerli olduğunu da bir kez daha görmüş olduk. Üreticilerimiz için gerekli adımları hızla attık ve atmaya devam ediyoruz. Bazı konuları sıklıkla duyuyoruz ve üreticilerimizin önerilerini bu konularda ilgili mercilere iletiyoruz. Örneğin gübre fiyatlarındaki artış bunlardan bir tanesi. İlgili Bakanlıklarımız gerekli çalışmaları yapıyor. Fiyat manipülasyonu yapanlar, üreticilerimiz üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalışanlar tespit ediliyor. Bunlara izin verilmeyecek. Bizler üreticimizin her zaman yanındayız.  Sürdürülebilir kırsal kalkınmada tarımsal üretim önemli bir rol oynuyor. Modern teknikler ile üretim kapasitelerini artırmak, zamandan ve maliyetten tasarruf etmek mümkün. Bizler hem tarımsal üretim konusunda üreticilerimize gerekli altyapıyı oluşturmaya hem de onları belli konularda güncel tutmaya çalışıyoruz. Malıç pazarında yerli ürünleri görmek çok mutlu etti.  Üreticilerimiz için takip ettiğim daha birçok proje ve konu var. Yine Mihalıççık pazarında kendileri ile bir araya gelerek ilk ağızdan isteklerini ve önerilerini dinledim. Malıçlı esnafımızın destekleri ve samimiyeti bizleri çok memnun etti. Notlarımızı aldık çalışmalarımıza hiç beklemeden başlıyoruz ve ilgili kişilere geri dönüyoruz.’’ Şeklinde açıklamada bulundu. Pazardan alışveriş de yapan Prof. Dr. Günay geceyi Mihalıççık’ta geçirdi, muhtarlarla buluştu.

DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK BİR MEMNUNİYET VAR

Prof. Günay “Bazen şehirde malıçlı hemşerilerim ile karşılaşıyorum, doğalgaz kullanımından memnuniyetlerini dile getiriyorlar. İlçe ziyaretimizde de büyük bir memnuniyet olduğunu gördük, samimi duygularını paylaştılar. Bizler sonuç odaklı çalışan, hizmeti yurdumuzun her köşesine götüren bir liderin milletvekilleri ve teşkilat üyeleriyiz, bu bilinçle çalışıyoruz. En uzak ilçelerimizden biri olan Mihalıççık’a doğalgaz imkanını sağlayan Cumhurbaşkanımıza ve Enerji Bakanlığımıza, ESGAZ’a teşekkür ederim. Bizim için fiziki mesafeler değil, gönül mesafeleri önemlidir.” Şeklinde açıklamada bulundu.

İHTİYAÇLARI YERİNDE GÖRMEK VE ÇÖZÜM ÜRETMEK

Prof. Günay ilçe ve köy gezilerinin önemine bir örnek verirken, “Mihalıççık ilçemizin bir Adliye Binasına ihtiyacı vardı. Adliye mensupları çok zor koşullarda görev yapıyordu. Bir önceki ziyaretimde adliyeyi ve olası mekânı görmüştüm. İlçe Savcımız Emrah Özkan’ın gayretleri ve ısrarlı çalışmaları ile bir çözüm geliştirildi. Ankara’da gerekli girişimlerde bulundum ve bu ziyaretimde sonuca ulaştık. Anında gerekli talimatları veren Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül’e, her aşamasında destek olan Valimiz Erol Ayyıldız ve Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal’ a teşekkür ederim. Aktarılan 1 milyon 400 bin liralık ödenek ile tadilat çalışmalarına hemen başlanacak ve İlçe Adliyesi 2022 yılı  başında yeni binasında faaliyetlerine devam edecek. Artık Mihalıççık’ın ilçemize yakışır bir Adliye Binası var. İlçemize ve hemşerilerimize hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu

Editör: TE Bilişim