CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Alpu’ya gitti. CHP İlçe Başkanlığını ziyaret etti, ilçede kurulan pazarı gezerek kahvehanelerde vatandaşların sorunlarını dinledi.  Vatandaşın ve Usluer’in gündeminde Alpu Ovası üzerine kurulması planlanan kömürlü termik santral ve özelleştirme kapsamına alınan şeker fabrikaları vardı.

ALPU’NUN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SORUNU OLDU

Usluer, ilçe halkıyla yaptığı buluşmada, Alpu’nun iki önemli sorununa dikkat çekerek “Eskişehir iki önemli sorunu var. İkisi de, Alpu’yu doğrudan ilgilendiriyor. Birisi şeker, diğeri kömürlü termik santral. Bu iki sorun sadece Alpu’nun sorunu değil, Türkiye’nin sorunu oldu. Yaşam hakkımızı elimizden alacak, verimli arazilerimizi yok edecek ve geçim kaynağımızı elimizden alacak bu iki sorunu çözmek bizlerin boynunun borcudur. Bu sorun ancak ve ancak birlikte hareket edersek çözülür” dedi.

ALPULULAR BAŞKAN’DAN ŞİKAYET ETTİ

Alpulular, Usluer’e termik santral ile tepkilerini dile getirirken ayrıca Alpu Belediyesi’nden de şikayetlerini de ilettiler. Belediye başkanına ilçede yaşamadığını iddia eden vatandaşlar, “Başkan Alpu’dan seçildi ama Eskişehir’de yaşıyor. İlçede yaşanan sorunları bilmiyor, bizim için çözüm üretmiyor” ifadelerini kullandı.

TEZGÂHLAR DOLU PAZAR BOŞ

İlçenin pazarında vatandaş ve esnaf ile bir araya gelen Usluer pazarın pahalılığından şikayet eden vatandaşı ve pazarın boşluğundan ve iş yapamamaktan yakınan esnafı dinledi. Pazarın eskisi gibi olmadığını, bereketinin kalamadığını söyleyen vatandaşın veryansın ettiğini söyleyen Usluer, “Ben de bu pazarın bu kadar boş olduğunu daha önce görmemiştim, esnaf da vatandaş da mağdur. Dolar olmuş 4 lira, mazotla başa çıkmak mümkün değil. Hem vatandaş hem esnaf zor durumda” dedi.

PANCAR EKEMİYORUZ

Termik santral ve şeker fabrikaları sorunlarının dışında pancar ekemediğini, ekse de pancarda kota sorununu ve polaritenin tutturulması konusunu dile getiren çiftçilerin sorunlarını dinleyen Usluer, “ Çiftçiyi cendereye aldılar. Sizin üzerinizden siyaset yapıp önce sizleri mağdur ediyorlar. 2019 seçimlerinde bu dertlerinizi, sorunlarınızı unutmadan sandığa gitmiz gerek. Cumhuriyetin hiçbir döneminde çiftçi bu kadar örselenmemişti” ifadelerini kullandı.

USLUER 2019’U İŞARET ETTİ

Belediye Başkanının seçildiği il de ve ilçede yaşıyor olmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Usluer, CHP’li belediyeleri örnek göstererek 2019’u işaret etti. Usluer, “Eskişehir’de, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarımızın her zaman vatandaşla iç içe. Mahmudiye, Han, Tepebaşı, Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyemiz dahil bütün belediye başkanlarımız vatandaşa dokunuyor, sorunlarına çözüm üretiyor. İstediğimiz tablo, Cumhuriyet Halk Partisinin sosyal belediyecilik anlayışının Eskişehir’in tüm ilçelerinde görmek. 2019’da hem Eskişehir’e hem de Türkiye’ye örnek olan belediyelerimizin çalışmaları tüm ilçelerimizde göreceğimize inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim