CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur” sözlerinin psikanalitik açıdan incelenmesi gerektiğini söyleyerek tepki gösterdi.
 
Gaye Usluer,  akademisyenlere, sanatçılara, kendisine muhalif olan her kesime en ufak sözlerinde, terörle mücadele politikasına en ufak eleştirilerine bile cezalar yağdıran, insanların ağzından çıkan ufacık eleştirilere ve hatta karikatürlere bile tahammül edemeyen Erdoğan’ın kendi kurduğu cümleleri kulağının duymadığını söyledi. Erdoğan’ın bu tür çelişkili açıklamaları sık sık yaptığını ve bunun psikanalitik açıdan incelenmesi gerektiğini söyleyen Usluer, bir hekim olarak ülkeyi yönetenlerin sağlık durumundan endişe ettiğini dile getirdi.
İRADESİNİ YİTİRMİŞ BİR İDARECİ
Usluer, “Başkalarını hükümete en ufak eleştirel ifadeleri nedeniyle terörist ilan edip siyasi linç kampanyaları başlatan Erdoğan’ın kulağı kendi ağzından çıkanları duymamaktadır. "Teröristler kadar biz de onurlu olmazsak" diyerek, ülkesinde güvenliği tesis etme görevini yerine getiren bir Cumhurbaşkanı olmaktan ziyade, çatışmaları kaybetmiş ve iradesini yitirmiş bir idareci gibi davranmaktadır” şeklinde konuştu.
ÇELİŞKİLİ POLİTİKALARLA ÇÖZÜM ÜRETİLMEZ
Usluer, “Siyasi iktidarının son altı yılında önce Türk Silahlı Kuvvetleri’ni suçlu ilan edip komuta kademesini cezaevine atmış, ardından özgürlük isteyen aydın kitleleri Gezi’de baskı altına almıştır. Yıllarca birlikte çalıştığı müttefiklerini terör örgütü ilan edip, terör örgütleriyle hem çözüm süreci başlatmış, süreç belirli bir noktaya kadar geldiğinde ise “çözüm süreci yoktur” diyerek sürekli çelişkili politikalar izleyip, güvenlik güçlerinin moralini kırmış bir Erdoğan, Türkiye'de ne terörle mücadelenin ne de Kürt sorununa çözümün liderliğini yapamaz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim