CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, gazetecilerle biraraya gelerek, Çanakkale'de yapılacak Adalet Çalıştayı ve 7 Eylül'de yapılacak olan "Eğitimde üç şart" başlıklı çalıştay ile ilgili bilgi verdi.

Meclis Ekim'e kadar izinli ama parti izinli değil. Biz hem siyaset yaptığımız şehirde çalışmak diğeri de partimin verdiği görevi yerine getirmektir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü ile ilgili izlenimlerini anlatan Usluer, Çanakkale'de yapılacak olan Adalet Çalıştayı'na 'adalet' ile sözü olan herkese açık olduğunu, katılabileceğini söyledi.

Milletvekillerinin tutuklanmasının bir korkuya neden olduğunu vurgulayan CHP PM üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer,  Enis Berberoğlu'nun tutuklanması olayın tetiklenmesine neden oldu.  Kılıçdaroğlu'nun yürüyeceğim kararı büyük takdir aldı. Kılıçdaroğlu 'Ben yürüyeceğim başkasında kimse de olmasa da yürüyeceğim. Ülkede insanları korkak olmadığını göstereceğim' diyerek başladı. İstanbul'da milyonlar olduk, tarihe yazdık, tarihe not düşürdük.  Günde 20-25 kilometre yürüdük. Her günün programı o gece belirlendi. Zorlama olmadan, gönüllü olarak yapıldı. Dayanışma ile birbirimizi güçlendirdik. 'Bitiremezler' dendiler, ama gördüler ki başarıldı. Kolay olmadı, ayaklarımız yaradı, tırnaklarımız düştü, olacağını belli olan herşey gerçekleşti. Hiç bir provokasyona izin vermemekti. Provokasyona cevap vermemekti. Binlerce insanın katıldığı yürüyüşte provokasyona cevap verilmedi.

Bize karşı çıkanlarda bu ülkenin insanlarıdır. Güzel şeyler aklımızda kaldı” diye izlenimlerini anlattı.

Yürüyüşü tamamladıklarını, gündemi belirleyen, gündemi değiştirilemeyen ve Ak Parti'nin çok rahatsız olduğu bir eylem olduğunu vurgulayan Usluer şunları söyledi:

“ Bundan sonraki eylemler devam edecek, barışçıl olacak, korkuyu yaratan bu esaretten kurtarmak, korkuyu korkutmak, uzaklaştırmak lazım. Çanakkale’de Adalet çalıştayı yapacağız.

Adalet deyince akla adalet hukukçular geliyor. Adalet her alanda var. Adalet olmazsa adaletli eğitim olmaz, sağlıkta olmaz, adalet yoksa gelir dağılımında da eşitsizlik olar. Çanakkale’de her yaşamında adalet diyoruz. 6 başlık var Hukukta adalet, YSK'da adalet, Eğitimde adalet, adalet bölümünde 4 kişi olarak koordinasyon olarak çalışıyoruz. Çanakkale’de her konuda panelle olar Bir kaç çalıştay düzenlenecek, bizler konuşmacı değiliz.b Toplumun çeşitli kesimlerden adalet çığlığını duyurmak isteyenler, uzmanlar sesini duyurmak isteyen herkes gelebilir. CHP, MHP,  HDP,  AKP'li olabilir. Adalet çığlığını duyurmak isteyen çalışabilir görev alabilir. Burada da gönüllülük üzerinden dayanışma üzerinden gideceğiz. 26-30 Ağustos olacak.

Neden Çanakkale. Rabia işaretine vurgu yapmak istiyorum. Cumhurbaşkanı bunu siyasi işaret olarak getirdi. Tek devlet diyor diye başka devlet yok ki. Tek bayrak diyor tek bayrak var zaten.  Çanakkale bizim için önemli bir zafer. Türkiye’nin her tarafından gencecik insanlar yatıyor. O yıl liseler mezun veremediler. Okuldan alındalar Kurtuluş savaşında yer aldılar destan aldılar. Yabancı askerlerde var, dostluk da var. Savaşan insanlarda arasında dostluk var.

Dayanışma korkusunu cesur yürekleri biraraya getirmek için Çanakkale’de yapıyoruz.

7 Eylül'de Eğitim çalıştayı yapıyoruz 3  bölüm. Birincisi, Eğitim sendikaları olacak. Hepsini davet ettik 5 sendika katılacak. Biz CHP olarak konuşmayacağız, sendikalar konuşacak. Müfradatı hazırlayan destekleyenlerin de burada olmasını istedik. Ortak akıl bulalım dedik. Biz de eğitimi önemsiyoruz.

Öğretmenler, öğrenciler veliler olsun istedik. Velilerin paneline Okul Aile birlikleri başkanları olsun istedik. Zaten Ankara'dan olsun istemedik. Eğitimde adaletsizliği anlatabilmek için veliler olsun dedik.  Karadeniz Doğu Anadolu’dan Güney Anadolu’dan, Batıdan veli olsun istedik. Veliler Derneği Başkanı olsun dedik. Eğitimciler olacak.

Müfredat ile ilgili,  evrim teorisinin müfradatta olmaması, din ahlak dersinde büyük değişiklikler var. Müfredat demek başlıklar demek içeriği göremiyorsun.

İslam’ın şartında ibadetler var. İbadetler arasında 5 şart olarak Cihat'ı eklemişler. Birleştirici olarak da 15 Temmuz Cihattır diyorlar. Bu konuya hakim olan diyanet başkanları, İlahiyet Fakültesi dekanları, öğretim üyesi, konusunda uzman olan insanları davet ettik. Çok iyi olurum demesine rağmen katılamadılar.

Eğitim Reform Değişim diye bir grup var oradan bir arkadaş gelecek. Mülteciler üzerine eğitim üzerine çalışmaları var.

Bir de Eskişehir'den  katkısı olsun istedik. Nezih Orhun hoca var. Konuşmacı olarak katılacak. Burada genel başkanımız milletvekillerimiz konuşacak. Öğretmenlerimizi davet ettik, farklı düşüncelerde olsun diye. Önümüzdeki Milli Eğitim Bakanı, yardımcısını müsteşarı, Talim Terbiye ve Din İşleri Genel Müdürlüğü bölümünü davet edeceğim. Onların katılmasını çok istiyorum.

Tartışma ürünü yaratarak bir şey ortaya çıkarırsanız bu bir ideolojinin hakim olduğu anlamına gelir.

Çok kesim basın kitlesini davet ettik. Yaygın basına davetimiz olacak, yerel basını da sizleri de davet ediyorum. Hepinizi 7 Eylülde Bilkent Otel'de sizleri bekliyorum.

Bu çalıştayın çok iyi olacağına inanıyoruz. Sonunda bir rapor çıkaracağız ve kamuoyunda çok güçlü bir ses olacağına inanıyorum. “

Grup Başkanvekil seçimine tüm milletvekilleri oy verecek

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer’in önümüzdeki ay içinde yapılacak olan CHP Grup Başkanvekili seçiminde CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ile rakip olmasına “Grup başkanveli tüm milletvekillerinin gizli oylarıyla seçilecek. 3 tane grup başkanvekili seçilecek. Şu ana kadar 7 kişi olarak grup başkanvekilliği için aday olduk. Cemal beyle birlikte aday olmamız bizim birbirimize karşı olduğumuz anlamına gelmez. Milletvekillerinin oyunun yarısını alan kişi hemen gurup başkanvekili olabiliyor. Alamazsak ikinci ve üçüncü tura kalınacak. O süreç içinde biliyorsunuz adaylıktan çekilen olur. Kimisi başka bir adayın lehine çekilebilir. Yani aynı şehirden iki kişinin aday olması rakip veya birbirlerine küskün anlamına gelmez. Birbirlerine destek olunur” diye yanıtladı.

Editör: TE Bilişim