Memleketpartisi Eskişehir İl Başkani Ahmet Çetin, Özgür Özel'e verdiği cevapta şu ifadelere yer verdi; "CHP grup başkan vekili Özgür Özel beyefendi, konuşup konuşup sonuç alamadığı memleket mesellerinden, 1 asırdır ülkenin kaderine yön veremeyen CHP adına da, çok çaresizlik hissetmiş olmalı ki,  ‘’ CHP şahısların geleceğinin planlandığı bir parti değildir. CHP’liler kişilerin kariyerleriyle değil, ülke geçeğiyle ilgilenir’’ diyerek, Sayın genel Başkanımız Muharrem İnceye,  siyasi vizyon dan ve gerçeklikten uzak söylemleriyle, ‘’ artık yeter ‘’ dedirtmiştir.

 Görünen o ki; Yıllardır, kandırabildikleriyle ve kariyer paylaştırma politikalarıyla, siyasi gündemde oyalanan kadrolarıyla, muhalefette kalma planlarını ( görünen o dur) yutturamadıkları kitleleri ve vekillerini kaybetmiş olmak bile, akıllarını başlarına toplamaya yetmemiş. Tabi ki; sonuca etkisi olmayan, durmadan dinlenmeden sadece popülist ezberlerle, zihin bu kadar meşgul olunca, düşünmeye ve vicdanlı olmaya meyil de zayıflıyor BELLİ Kİ..

Sormak istiyorum.

1-           Bu ülkenin kaderine yön verecek makamdan söz ederken, Mustafa kemal Atatürk ile başlayan bu ulvi görev,   Cumhurbaşkanlığı mevkii, nasıl olur da sıradan bir şeyden söz eder gibi ‘’ kişisel kariyer ‘’  planı olarak telaffuz edilebilir oldu?  Şaşırmamak mümkün değil. Bir defa bu makamın tarihi bir mukaddesatı var. Bu ne rahatlık?

2-           Muharrem İnceyi, yapay ve samimiyetten uzak bir anlayışı arkanıza gizleyerek, Cumhur Başkanı adayı gösterirken; onun kişisel kariyerini mi planlıyordunuz? Yoksa o sıralarda iddia ettiğiniz gibi, ülkenin ( mukaddesatını mı ) geleceğini mi, diye sormazlar mı adama?

3-           Hala görevlendirme yapılmamış 13.000 sandıktan söz etme cesaretini bile gösteremezken,  bu kadar rahatlık,  somut gerçeklikten uzak handi kapı dikkate almak bile istemezdim ancak Sabır da bir yere kadar.

4-           Aklınız, adalet anlayışınız ve söz söyleme hevesiniz; parti içi demokrasi ile bağdaşmayan düzenlemeler olurken neredeydi acaba?

5-           Cumhur Başkanı adayı gösterdiğiniz, yıllarca yol arkadaşlığı yaptığınız, partiye hizmet vermiş, Onurlu bir öğretmeni, Cumhur Başkanı adayınızı, onurlandırmak gerektiğini idrakten yoksun , (ne siyasi ne de insani etiğe sığmayan) düşüncesizliğiniz, oturtacak yer bulamayan bu zihniyetiniz ve nezaketsizliğiniz içinde, bir şeyler söyleme dürüstlüğünüzü ve cesaretinizi neden göremediğiniz kaygı verici.

             6-Şu anda yan yana yürüdüğü, seçim gecesinde halkın karşısına çıkıp, utanmazca doğru söylemeyen  (her halinden gerçeğin gizlendiği etrafa saçılan) dört vekiliniz, partinizin asıl amacının göstergesi, utanç tablosudur.. Her şeye konuşmayı, memleket hizmeti sayan, Sayın Özgür Özel, neden o zaman konuşmamıştır.

Hiç boşuna yormayın kendinizi. Sayın genel Başkanımız Muharrem İnceyi, Parti zarar görmesin diye, bugün kendisine küskün oy verenlerinin önünde hesap vermek zorunda bırakan siz ve CHP yönetiminizdir.

İspata gerek yok, Şair demiş diyeceğini;

‘’Giden değil kalandır terk eden,

Giden de bu yüzden gitmiştir zaten ‘’.

 Cumhur Başkanı adayı olmuş, bu ülkenin demokrasisi için mücadele vermiş bir, şaibeli seçim süreçleriyle ihaneti belgeleyen politikalarınız, bütün dünyanın bildiği bir ‘’utanç tablosu ‘’ nun mimarlarısınız. Dünya siyasi tarihinde yerini almış bu utanç vesikanız, için oy verenlerinizin onurunu ve gururunu, 20 yılın getirdiği acıları tamir edebilmeniz mümkün değil. ?  Sadece yanlışa itiraz etti diye, farklı düşünce ve duruşa sahip diye, kadro dışı bıraktığınız vekillerini acımasız bir hukuk sistemine kendin den emin teslim etmiş bu tavır, çok düşündürücü son derece manidardır.

 Seçim gecesi, bildirilemeyen sonuçlar, sandıklara görevli ver meme ihmalleri,  çöken seçim sistemi  (tesadüf mü? Bir Planın parçası mıydı?), ve daha birçok şey için cevap veremeyen bu tavır, kafasını kuma gömen bir basiretsizlik, akıl dışı bir utanmazlıktır.

Özgür Özel, size sesleniyorum; Mustafa Kemal Atatürk’le Başlayan bir ülkenin kaderinde Tarihi mukaddesata sahip bu ulvi makamdan söz ederken nasıl bir rahatlıktır bu?

 Dünya tarihinde,  onurla yerini almış bu görev için, partiniz adına da; cansiperane çalışmış Sayın genel başkanımız Muharrem İnce’ye söylemlerinizi,  bütün Memleket partisi örgütü olarak esefle kınıyoruz.

Kutsal ve Saygın bir görev olan Cumhurbaşkanlığı mevkii nasıl bir kişisel kariyer planı olabilir?

Bu nasıl bir cüret, cehalet ve aymazlıktır?

Aynı yolu yürümediğiniz siyasilerin bile, partileşme süreçlerine ‘’ Demokrasilerde herkes parti kurma hakkına sahiptir ‘’ popülizminiz ve cansiperane adanmışlığınız, vekil transferlerinizle siyasi tarihte yerinizi alırken ki böbürlenmeniz den sonra, samimiyetsiz bu çifte standardınız ve tahammülsüzlüğünüzle, hakkaniyet anlayışınızdaki samimiyetsizliğiniz ‘’ Kral çıplak’’ gerçeğininiz, ıspat  edilmiş ve bu konuda söylenecek söz bitmiştir.

Ne güzel bir söz dür. Teşbihte hata olmaz. ‘’ Sizi bilmem ama Sayın Özel; biz utanabilen, pişmanlık duyan insanları seviyoruz. Çünkü pişkinlik ne kadar ucuzsa, utanmak ta o kadar değerlidir ‘’

Editör: TE Bilişim