Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammet Güney, Necmettin Erbakan’ın Havuz sistemi diye reklam edildiğini hatırlatarak havuz sisteminin Varlık Fonu ile uzaktan yakından alakası olmadığını belirtti.
En karlı kuruluşların fonda toplanmaya devam edildiğini belirten Güney, “Denetlemeye kapalı, gelirleri belli, giderleri ve nerede kullanılacağı belli olmayan bir fon.  Dünyada ilk defa bir ülke böyle bir imkanı olmadığı, 800 milyar dolara yakın borcu olduğu halde, bu fonu oluşturuyor. Bunun adı Varlık Fonu değil, İpotek listesidir. Zira Varlık Fonu, ülkenin bugüne kadar ki birikimlerini bundan sora alacakları borçlara, teminat göstermek hatta ipotek etme anlamına gelir” dedi.
Varlık Fonu’nun üretim ekonomisine geçilemediğinin itirafı olduğunu kaydeden SP Odunpazarı İlçe Başkanı Muhammet Güney,  bu süreç içinde İngiliz, Alman, Amerikan , Rus ve BM en üstü düzeyde birilerinin gelip diğerinin gittiğini söyleyerek, “Bayram değil seyran değil, bu görüşmeler hayra alamet değil. Türkiye’yi neye razı etmeye çalışıyorlar, ne istiyorlar neyin pazarlığını yapıyorlar”  şeklinde konuştu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim