Belirlenen asgari ücrete tepki gösteren Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, 1603 lira asgari ücretle vatandaşın 2018 yılında da borçlanmaya devam edeceğini söyledi.

2017 yılındaki döviz kurundaki yükseliş baz alındığında bu rakamın işçilere 2018 yılı sonunu göstermeyeceğini belirten İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, “Çünkü asgari ücretli aldığı para ile önceki yıllardan devir gelen kredi veya kredi kartı faizlerini ancak ödeyebilecektir. Yani 2018 yılında temel ihtiyaçlarını ve önceki yıllardan gelen borçlarını ödeyebilmek için borçlanmaya devam edecektir. Borç batağına saplanıp kalacaktır. Asgari ücret adına açıklanan bu tutar kabul edilemez” şeklinde konuştu.

“2018 Türkiye’sine, Yeni Türkiye’ye yakışmayan bu rakamı ‘hayırlı olsun demekten başka bir şey diyemeyiz’ diyen işçi temsilcileri, politik menfaat ittifakları adına ‘Allah bereket versin’ diyenlerin de bu yanlışa ortak olmuştur” diyen SP Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse şunları söyledi:

“2017 yılında işverene sağlanan 100 TL devlet desteği bu yıl verilmeyecektir. Bu çok büyük bir yanlıştır. Tam tersine işveren desteği artırılmalıdır. Aksi takdir de gerçek ücreti farklı olup asgari ücret gösterilen işçi sayısı artacaktır, sigortalı işçi sayısı artacaktır. Ya da zaten maliyetlerden şikayetçi olanlar işçi çıkartacaktır, daha az işçi ile yetinmeye çalışacaktır.”

Editör: TE Bilişim