Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı ekmeğe %15 zam yapmaya karar verdiklerini açıkladığını hatırlatan Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, zammın şehirlere nasıl yansıyacağını, ekmeğin gramajı mı düşürülecek yoksa doğrudan fiyat artışı mı planlanıyor  diye sordu?

Dar gelirlinin öğün geçiştirmeliği olan simitin 1 liradan 1.25 liraya çıktı vurgulayan Kaya, “ Diğer her türlü temel tüketim ürününe gelen zamların peşine Türkiye’de vatandaşın en temel tüketim ürünü olan ekmeğe de zam yapılmasının planlanması vatandaşı daha da zor günlerin beklediğini gösteriyor.

Fırıncılar Federasyonunun zam açıklamasından hemen sonra MHP Genel Başkanı ise zamlara karşı askıda ekmek kampanyası başlatılmasını önerdi. İktidarın meclisteki ortağının bu ‘zihnisinir’ projesi zaten şehrimizdeki bazı fırınlarda yıllardır sürdürülmekte” dedi.

Ülkemizde yoksulluk sınırı altında kalan insan sayısının hızla arttığını ifade eden Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya şunları söyledi:

“Bu uygulamaların ‘bir geleneğin sürdürülmeye çalışılması naifliğini’ aşması mümkün değil. Ki yürütme makamına her konuda can simidi olan bir siyasetçinin vatandaşa yaptığı bu öneri bir taraftan da ‘bizden bir şey beklemeyin, kendi göbeğinizi kendiniz kesin’ demektir. İktidarın ekonomi politikalarının halka faturası ortadadır. Ve ne iktidarın ne de iktidar ortaklarının halka böyle öneriler yapmaya hakları yoktur. İktidarların görevi halkın refah seviyesini artırmaktır. Ancak iktidarın bu konudaki görevini yerine getirme gibi bir derdi yoktur. İktidar bedava kek dağıtma, ortağıysa askıda ekmek kampanyası peşindedir. Oysa aslolan yoksulluğu ortadan kaldırmaktır, işsizliği önlemektir, çalışanın emeğinin hakkını almasını sağlayacağı insanca yaşanacak bir düzeni kurmaktır. Kısacası ‘’onlar yardım edilmiş yoksullar istemektedir, bizse ortadan kaldırılmış yoksulluk.’”

Editör: TE Bilişim