AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü düzenlediği basın toplantısı ile Eskişehir gündemini değerlendirdi.
Başkan Ünlü, yeni Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köylerde öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi’nin taşımalı sistemi ile taşınacağının belirtildiğini ancak bunun sıkıntılara neden olacağını öngördükleri için çözüm için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüştüklerini aktardı. Bununla ilgili bir çalışma yapıldığının bilgisini veren Ünlü, 11 Eylül tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle; mahalle olan köylerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşımalı sistemi ile öğrencilerin taşınmaya devam edeceğini kaydetti.  Ünlü, Pazartesi gününden itibaren eski taşımalı sistemin devam edeceğinin bilgisini verdi ve Bakan Avcı’ya teşekkür etti. 
VATANDAŞ MAZERET DİNLEMEK İSTEMİYOR
Ünlü şöyle konuştu: “Endişelerin kaynağı şuydu; Büyükşehir şehir içi ulaşımda ciddi sorunlar yaşıyor ve şehir içi ulaşımı kaliteli bir şekilde sürdüremiyor. Büyükşehir Yasası çıktığı günden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘160 kilometreye hizmet götüremem’ söylemleri basında yer aldı, vatandaşların da kaygısı bu yüzdendi. Köylerden su ve yol ile ilgi ciddi sıkıntılar alıyoruz. Daha öncesinde İl Özel İdaresi’nde küçük bütçelerle bile sorunlar çözebiliyorken şimdi sorunlar çözülememektedir. Bugün, daha önce kanuna uygun olarak yapılmadığından ve plansızlıktan dolayı kolayca yapılabilecek hizmetler, gerçekleştirilememektedir. İlçe belediyelerinin yapması gereken ve Büyükşehir’in yapması gereken hizmetler var, vatandaş hizmet bekliyor mazeret dinlemek istemiyor. Büyükşehir’in gerekli planlamaları yaparak ve bütçelemeyi yaparak gerekli hizmetleri yapmasını bekliyoruz.”
stadyumu da meydanı da AK Parti yapıyor. Teşekkür edilmesi gereken AK Parti iktidarıdır.  
Yapımı devam eden yeni stadyuma ilişkin de açıklamalarda bulunan Ünlü, şunları söyledi: “İnşaatın yüzde70’i tamamlanmış durumda bu stadyum AK Parti iktidarı tarafından yapılmaktadır.  Eski stadyum yerine de şehir meydanı oluşturulacak. Meydanların caddelerin ve sokakların yerel yönetimler tarafından yapılması gerekiyor, yani 15 yıldır bir meydan yapılamamış Eskişehir’e AK Parti şehrin en büyük meydanını yapacak.”  Yapacakları hizmetleri bundan sonra da anlatmaya devam edeceklerini belirten Ünlü şu ifadelere yer verdi:  “Eskişehirspor kulübünden de net açıklamalar gelmedi. Burası 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi ve stadyum yapılacağı vaad edildi. Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı AK Parti hizmetlerinin yapıldığı bir araçtır, stadyumu da meydanı da AK Parti yapıyor. Teşekkür edilmesi gereken AK Parti iktidarıdır.  Stadyumun üstünü kapatamamışların, meydan ve stadyum ile ilgili söz söyleme hakkı yok. Ajansa teşekkür ederiz ajans yaptı deniyor ama asıl AK Parti iktidarıdır milletvekilleridir, bakandır bunu yapan biz yaptığımız hizmetleri kamufle ettirmeyeceğiz, hizmetlere sahip çıkacağız. 
ORTADA ENGELLENECEK PROJE YOK
Büyükşehir meclisinde yaşanan tartışmaları da değerlendiren Ünlü şöyle konuştu: “Büyükşehir meclisinde biz çoğunluktayız, basında küçük tartışmalar büyütülebiliyor. Sıkıntı yok aslında, Büyükşehir Belediyesi gündem maddelerini meclis öncesinde üyeler yolluyor, sonrasında gündem maddelerine ilave maddeler eklenmek isteniyor. Arkadaşlarımız ise, ilave maddeler önce komisyona gönderilsin diyor.  Büyükşehir belediye başkanın mecliste bir üslup sorunu var, meclis üyeleri seçilmiş insanlardır, onun öğrencileri değildir. Arkadaşlarımızı Eskişehir’e hizmet için ordadır dertleri engellemek değildir, zaten ortada engellenecek bir proje de bulunmamaktadır. 2004 yılından bu yana engelleniyorum edebiyatı sürmektedir. 2004 - 2009 yılları arasında da çoğunluk bizdeydi, Kentpark’ın yapılması, tramvay hatlarının uzatılması o meclisin karaları ile yapılmıştır. Büyükşehir’in ortaya koyduğu bir hizmetin engellenmesi söz konusu değildir. Olay nettir; gündeme ilave edilen maddeler komisyona havale edilmelidir, bu konu küçüktür burada görüşelim denemez.” 



Editör: TE Bilişim