Eskişehir’de ticaretin en yoğun olduğu Taşbaşı Çarşısı’nda iş yerlerini ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, esnafın gelirinin yüzde 20’lere düştüğünü söyledi. Vatandaşın alım gücünün kalmadığını söyleyen çarşı esnafı ise, “Önceden 10 liralık havlu satıyorduk, şimdi 5 liralık satıyoruz. Vatandaşın havluya 10 lira verecek gücü yok” dedi. Taşbaşı Çarşısı’ndan iktidara seslenen Çakırözer, “Esnafın, tüccarın, yurttaşın hakkını beşli çeteye dövizle ihale edenler, sıra halka gelince ‘gerekirse acı reçeteyi uygularız’ diyorlar. Ekonomideki kötü gidişatın halka yıkmaya çalışanlar Taşbaşı esnafını, halkı dinlesinler. Vatandaş perişan, esnaf perişan” dedi.

İŞ YERLERİNE ZİYARET…

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de ticaretin yoğun olduğu Taşbaşı Çarşısı’nda iş yerlerini ziyaret etti. Ekonomideki durgunluk ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında esnafın yaşadığı sorunları dinleyen Çakırözer, ziyaretlerinde ekonomideki kötü gidişat karşısında partisinin çözüm önerilerini aktardı.

“10 LİRALIK DEĞİL, 5 LİRALIK SATIYORUZ”

Çarşı esnafı yurttaşın alım gücü kalmadığı için satış yapamadığını dile getirirken, “Yıllardır bu çarşıda satış yapıyoruz. Bu dönemde gelirlerimiz yüzde 20’lere kadar düştü. Çünkü vatandaşın alım gücü yok. Önceden 10 liraya sattığımız bir havluyu şimdi 5 liradan zor satıyoruz” dedi. Çarşıdaki tüccarlar ise kurdaki dalgalanmanın kendilerini etkilediğini, fiyatlarda sürekli değişikliğe gittiklerini dile getirirken, “Fiyatlarda sürekli değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Bir ürünü daha önce sattığımız fiyata satamıyoruz” dedi.

HALA ‘ACI REÇETE’ DİYENLER, TAŞBAŞI ESNAFINI DİNLESİN

Çakırözer ise ziyaretlerinde, “Ülkeyi yönetenler kamu özel işbirliği adı altında ülke kaynaklarını beşli çeteye peşkeş çektiler. O döviz garantileriyle Eskişehir’de esnafımıza, tüccarımıza kaynak aktarabilir, borçlarını silebilirdik. Emekçilerimiz ücretsiz izne gönderilmez, günlük 39 liraya muhtaç edilmezdi” dedi.  Çakırözer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gerekirse acı reçeteyi uygularız’ sözlerini de hatırlatarak, “Esnaf perişan, vatandaşın alım gücü düşmüş. Ülkeyi yönetenler acı reçete diyor. Gelsinler Taşbaşı Çarşısı’na acı reçeteyi görsünler. İnsanlarımızı bir havluya 10 lira veremeyecek hale getirdiler. Vatandaş perişan, esnaf perişan halde daha neyin acı reçetesi?” dedi.

Editör: TE Bilişim