Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Yasin Yentürk, kadın cinayetlerine değinerek ardı arkası kesilmeyen olaylara seyirci kalır hale gelindiğini belirterek vicdansız bir toplum olduğumuzu dile getirdi.

“ ‘Kadınlar size Allah’ın emanetidir’ diyen “ Yentürk, “Nasıl oldu da bu hale geldik? Çocuklarımızın annesini mezara, babasını hapse gönderecek kadar vicdansız bir toplum olduk. Ardı arkası kesilmeyen olaylara seyirci kalır hale geldik. Ama bu böyle gitmez” dedi.

Yaşanan olayları kadına şiddet olarak değerlendirilemeyeceğini bu insanlığa karşı yapılan vahşet olduğunu kaydeden SP Odunpazarı İlçe Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Yasin Yentürk şunları söyledi:

“Sayılara sıkıştırılmış insanlar değil, sadece ‘bir tek kişinin’ bile haksızlığa uğraması, şiddet görmesi, hayatını kaybetmesi karşısında hepimizin elimizle, dilimizle müdahale etmesi öncelikle insanlık sorumluluğumuzdur.

Eğitim seviyesinin yükselmesi ile uygulanan şiddetin oransal büyümesi kaygılandırmaktadır. Tüm koruyucu tedbirlere, verilen cezalara rağmen bu sorunun her geçen gün artış göstermemsi, uygulamaları yeniden gözden geçirmeye mecbur bırakmaktadır.

Devlet işlenen suçu cezalandırmakla mükelleftir. Ancak failin konumu, durumu gözetilerek sürüncemede bırakılan dosyalar ve kamu vicdanını parçalayan kararlar ‘güven’ duygusunu zedelemektedir. Saadet Partisi olarak biz bu üzücü olayların yaşanmaması toplumun geleceği ve huzuru yapılacak her türlü olumlu adımları atmaya hazırız”

Editör: TE Bilişim