AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı   Yılmaz Kaynarca Tepebaşı Belediyesi Meclisi’nde tartışılan içkili yerler bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kaynarca, ““Tepebaşı Belediyesi Meclis ayı toplantısında gündeme getirilen içkili yerler bölgesi CHP tarafından oy çokluğu ile geçirilmiştir. Konunun etraflıca tartışılmadan, çok yönlü irdelenmeden biz yaptık oldu mantığı Belediye Başkanı ve CHP’li meclis üyeleri eliyle şehrin ve ilçenin geleceğini sorumsuzca etkilemelerini Eskişehir kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Belediyenin etrafında otellerde ve sınırlı alanlarda var olan içkili yer ruhsatı çok daha geniş bir alana yayılarak eğitim kurumlarının, kreş ve kültür merkezlerinin bulunduğu ve gelişmekte olan bir bölge olması sebebiyle daha da artacağını tahmin ettiğimiz bu alanın gelişmesine engel olacak bu çalışmanın planlaması doğru yapılmamıştır.

Ülkenin ve şehrin yöneticileri gençlerin sağlık, ahlak ve kültürel gelişimlerini kollamak, kötü alışkanlık yollarını engellemekle görevlendirilmişken bizzat onların eliyle yapılmasını milletimize şikâyet ediyoruz. Yakın zamanda açılacak özel okul, hali hazırda var olan kreş, az ileride faaliyet sürdüren çocuk kursları ve dil okulları gibi bir bölge hangi anlayış ile kabul görebilir.

Şehrimizde yeteri kadar içkili yerler bölgesi mevcutken, gelişmekte olan bir bölgenin içkili bölge ilan edilmesi sonucu köhneleşen ve sonradan kurtarılmaya çalışılan caddelerimizin olduğu hafızalarımızda iken aynı hata tekrarlanmaktadır.

AK Parti olarak her vatandaşımızın hayat tarzına saygımızı tüm çalışmalarımızda göstermiş bir anlayışın temsilcisiyiz. Ancak bağımlılıkla, alkolle ve kötü alışkanlıklarla mücadele edilmesi gerekirken var olan ve çözüm bekleyen içkili alanların sorunları varken sığ bir bakışla bu kararın oldu bittiye getirilmesine göz yummayacak, gerekli hukuki çalışmalar dahil olmak üzere peşini bırakmayacağız, bu yanlışa ortak olmayacağız. Her fırsatta örnek gösterdikleri batı bile bu mücadele için yaptığı hatalardan dönmekte, gördüğümüz birçok örnekte kaybettiklerini kazanmaya gayret göstermekte, ciddi yasaklar getirmeye çalışmaktadır. Ezberci, derinliksiz ve toplumsal fayda düşünülmeden sarf ettiğiniz sloganlarla verdiğiniz karşılıklar eşliğinde Tepebaşımızı ve kentimizi sürüklemek istediğiniz yere getirmenize müsaade etmeyeceğiz.”

           

Editör: TE Bilişim