Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan ve yoğun katılımla gerçekleşen DP Eskişehir İl olağan genel kurula Genel Başkan ve Afyon Milletvekili Gültekin Uysal da katıldı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, sözlerinin başında kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Büyük endişeler taşıdıkları bir zaman diliminde kongrelerini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Uysal,

“Var olma, yok olma çizgisinden çıkarak geldiğimiz Türkiye Cumhuriyet’i devletini kanıyla, canıyla, bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz bu ülkenin bugün yarınlarından endişe duyuyoruz. Sadece kendimiz için değil, evlatlarımız için, gelecek nesillerimiz için de endişe duyuyoruz. Böyle bir dönemde yerel seçimlerin arifesinde olmamız hasebiyle bugün buradaki varlığınız, buradaki kararlılığınız, dünden bugüne taşıdığımız bu bayrağı ilelebet yarınlarda da gelecek nesillere aktarmak noktasındaki tutumunuz dolayısıyla bir kez daha dava arkadaşlarıma kendi adıma da partimiz adıma da müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Siyasetin görevi potansiyeli ortaya çıkarmaktır

Ülkenin potansiyelini ortaya çıkarmanın siyasetin vazifesi olduğunu vurgulayan Uysal, “Oysa bugün siyaset bırakın potansiyelini ortaya çıkarmayı bu büyük ülkenin önünde barajlar örmekte, yapısal engeller oluşturmakta, bu ülkenin kaynaklarını heba etmekte, bilinçli bir tutum içerisinde olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu büyük ülkenin ifade ettiğimiz gibi bulunduğu coğrafyada sadece Cumhuriyet’te değil daha geriye doğru gittiğimizde bir sorgulama yaparak, biz niçin geri kaldık diyerek Tanzimat’la beraber başlattığı meşrutiyetle ama Kurtuluş harbinin akabinde işte bulunduğumuz coğrafya türkün 300 yıllık gerileyişinin toprağa gömüldüğü yerlerdir. O nedenle kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim