Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sinan Özkar, Kömürlü termik santral ve Ilıca Göleti ile ilgili açıklama yaparak, “Yaşadığı şehre saygısı olmayan bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

“Eskişehir, Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yönetiminde Türkiye’nin en popüler ve yaşanabilir şehirleri arasına girmiştir” diyen Özkar, “Hizmet düşüncesi ile değil hasetle hareket eden zihniyet, Eskişehir’imizi iki büyük facia ile karşı karşıya bırakmaya çalışmaktadır” diyen Özkar, şunları söyledi: “Bunlardan biri, Türkiye toplam enerjisine katkısı tartışmalı, koruma altına alınmış ‘büyük ova’ niteliğinde olan Alpu ovasını harap edecek ve Eskişehir’e zehir kusacak olan ‘termik santral’ bir diğeri de Eskişehir’e kaliteli su sağlayacak ‘Ilıca Göleti’ projesinin AKP Büyükşehir Belediye Meclis çoğunluğu tarafından yatırım programından çıkarılması” diye konuştu.

“EY AKP ZİHNİYETİ, ŞEHRİMİZDEN ELİNİ ÇEK”

AK Parti il yönetimine ve meclis üyelerine seslenen Özkar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ey AKP zihniyeti, şehrimizden elini çek. Yap işlet devret modeli ile yaptıklarınız ortada. Her projede otuz yıllığına kazık yedirdiniz. Köprü ve geçişlerde verdiğiniz geçiş garantisinin yarısı milletin cebinden gidiyor. Eminim termik santral için de yap işlet devretle aynısını yapmak peşindesiniz. Birileri rant sağlayacak diye Eskişehir’i zehirlemeye ve ovamızı tahrip etmeye çalışıyorsunuz.  Günümüzde, temiz kaliteli su kaynaklarının koruması ve halkın kullanımına verilmesi geçmiş yıllardan daha çok önem kazanıyor. Çünkü, kirlenmemiş kaynak bulmakta büyük güçlükler var. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu sıkıntıya girmeden önce, doğru bir kararla mevcut su kaynaklarının halkın kullanımına sunulması için yatırımlara başladı. Önce, Sarısungur Göleti hizmete girdi; arıtma tesisleri ve donanımı ile şehrimizin bir bölgesine su sağlamaktadır. Ancak, bu zihniyet koskoca arıtma tesislerini bile yok diye iddia edebildi. İkinci yatırım Ilıca Göleti ilkinde olduğu gibi tamamen belediyenin kendi kaynakları, mühendisi, işçisi ve makine parkı ile yapıldı, tamamlanma aşamasında durduruldu.Yatırıma yeniden başlanabildi, ancak, bu yatırıma yeniden başlanmasının hazımsızlığı ile, AKP parmakları ile proje yatırım programından çıkarıldı.”

“Ey AKP zihniyeti, havamızdan, suyumuzdan, ovamızdan ve yaşamaktan keyif duyduğumuz Eskişehir’imizden elini çek” diyen Özkar, “Eve gittiğinde çocuklarının gözünün içine bakarak o masumlara ne yaptığını anlat; de ki, ben Eskişehir havasını kirleteceğim, ovasını tahrip edeceğim, Eskişehir’in, yani ‘evladım senin suyunu keseceğim’ de, de ki, cevabını al. Benden daha sert olacağından emin ol” dedi.

                                                                                                                     

Editör: TE Bilişim