Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı Seçim İşleri Başkanı Hasan Arduç, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle siyasi partiler, bürotlar, beledriye başkanları, kanaat önderleri, sosyal medya fenomenlerinin şaşalı kutlama mesajları yayınlayacaklarını belirterek 11 Aralık gününde Tüm dünyada İnsan hak ve özgürlüklerine dönük ihlaller devam edeceğini söyledi.

En gelişmişinden en geri kalmışına kadar ihlaller süreceğini belirten Arduç, “Mesela, Tüv Türk Reysaş AŞ çalışanları Nakliyat–İş Sendikası kapsamında greve çıktılar. Sebep sendikalı olan işçilerin işten çıkarılması. Bu Allah’tan reva mıdır? Zaten ekonomik olarak zor günler geçiren Ülkemizde, sırf sendikalı oldukları gerekçesi ile işten çıkartılması ya da istifaya zorlanmaları doğru değildir. Hem de Dünya İnsan Hakları Günü’nde. Bu hatadan dönülmediği takdirde, yayımlanan tüm kutlama mesajları boştur, anlamsızdır, hükümsüzdür… Zorla işlerinden edilen tüm işçilerin yanındayız” dedi.

Çalışanlar da olduğu gibi kadın hakları, çocuk hakları ve hayvan hakları da ihlal edildiğini belirten Hasan Arduç şunları söyledi:

“ Bununla beraber, en temel insan hakkı yaşam hakkıdır. Gerekçesi ne olursa insan canına kıyılamaz. Ama günümüz dünyasında, insanlar katlediliyor. Çoluk, çocuk, yaşlı, genç, kadın, erkek demeksizin. Üstelik hiçbir savunma hakkı da tanınmadan. Açlığa terkedilmiş insanlar var bugün. Yaşam hakları gasp edilen insanların büyük bir çoğunluğu Müslüman. Onlara bu acıları yaşatanların bir kısmı da ne yazık ki Müslüman. Bir takım emperyal oyunlara kurban ediliyoruz. Bu böyle gitmez. Aksi halde Allah muhafaza, bir gün bizlerin de en temel hakkı gasp edilebilir.

Gerçi Ülkemizde de maalesef yaşam hakkı gasp ediliyor. Ülkemizde kadına şiddet ve kadın cinayetleri korkunç seviyelere ulaşmakta. Bu toplum olarak hepimizin ilgilenmesi ve çözmesi gereken bir sorun. Çocuklarının gözü önünde şiddete ve cinayete kurban giden anneler toplumumuzun kanayan yarasıdır. Dağılan ailelerin vebali, kaybolan hayatların sorumluluğu basit mesajlarla geçiştirilemez. Hepimizin çok ağır sorumlulukları var.

İnşallah, en küçüğünden en büyüğüne kadar, Ülkemizde ve tüm dünya da yaşanan insan hakları ihlalleri son bulur. İnşallah yeni yılda insan haklarına saygılı bir yıl icra ederiz. Böylelikle kutlama mesajları anlamını bulur. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya İnsan Hakları Günü kutlu olsun. “

Editör: TE Bilişim