Milliyetçi Hareket Partisi Odunpazarı İlçe İş Dünyasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Furkan Tangören Eskişehir'deki üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi durumunda Eskişehir ekonomisinin ekonomik buhran ile karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Tangören, “Tarihteki pandemi süreçleri incelendiğinde salgınların ülkelerin yasayış biçimlerine, dünya görüşlerine, düşünce sistemlerine, değer yargılarına, ticaret ve üretim yapılarına, alışveriş alışkanlıklarına ve hatta yönetim biçimlerine kadar önemli etkiler yaptığı görülmektedir.

Şehrimizin ekonomik yapısı incelendiğinde sanayimizin sadece tamamlayıcı sanayi (yan sanayi)olduğu ve genellikle yerel yönetimlerinde desteğiyle eğitim turizmi ve kültürel turizme bağlı olarak hizmet sektörünün temelini oluşturduğu bir yapıya sahiptir.

Dünya genelinde bu tarz ekonomik yapılara bakıldığında üretmeyen şehirler; ekonomik buhran, pandemi vb. olağandışı bu süreçlerde aşırı kırılganlık yaşamaktadır. Şehrimizin Ekonomik yapısından kaynaklı öncelik verdiği ekonomik gündemi şuan için sadece Üniversitelerimizin örgün ve katılımlı eğitim şeklinde mi eğitim dönemlerine başlayacakları yoksa uzaktan eğitim şeklinde mi devam edecekleri sorusuna cevap aramaktadır. Eğer ki Üniversitelerimiz uzaktan eğitime geçerse yerel anlamda bir ekonomik buhran ile karşılaşmamız an meselesidir. Bu sürecin buraya gelmesinin sebebi tabiki de köklü eğitim kurumlarımız değil. Bu durumdan sorumlu her ne kadar bizler olsak da büyük sorumluluk sanayi yatırımlarına ve lojistiğine destek vermeyen merkezi yerel yönetimlerdir.Yaşadığımız coğrafya olarak aslında turizme elverişli değiliz lakin merkezi yerel yönetimlerimiz bu konuda çok tutkulular amma velakin sanayimizin gelişmesi için gerekli yatırımlar adına lojistik ve altyapı desteği merkezi yönetimler tarafından hep bütçemiz yok denip ötelenmiştir. Sınai bazlı yatırımlar şehrimize nasıl getirilir sorusunu sormamız gerekiyor yüzyıl önceki buhrana baktığımızda sebep sonuç ilişkisine göre  bir pandemi var artık ekonomik olarak kalkınma anlamında fazla vaktimizin kalmadığı aşikardır. Burdan bu güzide şehrin bir işadamı olarak mesleki odalara, merkezi yerel yönetimlere ve şehrimizin milletvekillerine acil olarak bir komisyon kurulmasını rica ediyorum.Kurulacak bu komisyonda  yatırımcılar adına bürokrasinin azaltılması, yerel yönetimler adına yatırımcaya altyapı ve lojistik anlamında güvence sağlanması konuları öncelikli olarak gündeme getirilmelidir.”

Editör: TE Bilişim