Yeşiltepe sorunu çıkılmaz hale getirildi

Demokratik Sol Parti Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, şehrin gündemini oluşturan termik santral, Hamamyolu Projesi gibi soruna bir de Yeşiltepe Mahallesi kat artırımı eklendiğini söyledi.

Mahallenin haklı talepleri ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç’ın ortaya koyduğu proje öneresiyle çözüme kavuşabileceğini kaydeden Tambova, “Kamuoyunun ve bizlerin de anlayamadığı bir şekilde içinden çıkılmaz bir hale getirilmiştir.  Belediye Başkanının mahallenin geriye dönük hak ihlallerinden kaynaklanan mağduriyetlerinin giderilmesi ve makul, uygulanabilir bir proje hazırlattığı ve mahahlle sakinlerinin de bu duruma sıcak baktığı ortadayken, mahalleye anlaşılamayan bir şekilde yapılmış olan ve sonuçları itibariyle oradaki insanları incitmekten başka da bir işe yaramayan baskı ziyarette epey gündemde yer almıştı” dedi.

Büyükşehir Belediye yetkililerinin ziyareti aklama ve anlamlandırma çalışmalarının kamuoyunu ve Yeşiltepe sakinlerini ikna etmekten uzak olduğunu kaydeden  DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:

“DSP olarak bizzat mahalleye yapmış olduğumuz ziyarette, Mahalle muhtarı Sayın Meryem Kuş Açıkgöz’le görüşüp bütün detayları dinlediğimiz zaman, olayın bilinenden daha karmaşık ve vahamet taşıdığını da anlamış olduk. Projeler doğru ya da yanlış olabileceği gibi ortak akılla en uygun çözümler de bulunabilir. Ancak çözülemeyecek olan, insana bakış tarzınız, meseleleri çözme anlayışınız ve büyük ölçüde üslup sorununuzdur. Aynı partiden seçilmiş Belediye Başkanının diğerinden rol çalma gayreti içindeymiş gibi bir izlenim yaratması, ayrıca üzerinden düşünülmesi gereken bir konudur. Bu tür çekişmeler ve çözümsüzlükten dolayı ne düşünülmesi gerek bir konudur. Bu tür çekişmeler ve çözümsüzlükten dolayı ne yazık ki, mahalleliler mağduriyeti yaşamaktadır.

Tepebaşı Belediye başkanımız, bu konuyu görüşme talebimize olumlu yanıt vermiş ve bizleri Yeşiltepe Mahallesi hakkında bilgilendirmiştir. Kendisine partim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Sayın Ahmet Ataç’ın meselelere ve insanlara yaklaşımı dolayısıyla Eskişehir’in diğer bütün seçilmiş kişilerine örnek teşkil etmesi gerektiğini düşünüyorum. Doğru eylem geliştiren her kim olursa olsun alkışlarız. Ancak yanlışları da asla göz ardı etmez, mücadelemizi sürdürürüz.”

Editör: TE Bilişim