EMEK Partisi İl Başkanı İbrahim Akgün, Eskişehir Tülomsaş’ta meydana gelen kazada bir işçinin ölümüyle ile ilgili açıklama yaparak Tülomsaş’ta daha önce Hüseyin Saraçoğlu adında bir işçimizin öldüğünü anımsatarak “AKP hükümeti; işçi sağlığı ve güvenliği için tedbirler almayı, denetimleri artırmayı, katliamların sorumlularını en ağır şekilde cezalandırmayı değil, unutturmayı, kanıksatmayı ve sömürü çarkının devamını sağlamayı ilke edinmiştir” dedi.

İstanbul’daki işçi ölümlerine de değinen Akgün, hükümetin meclisten geçirerek yasalaştırdığı son taşeron çalışma yasasının sadece taşeron çalışmayı değil, iş kazalarını ve iş cinayetlerini de dayattığını öne sürdü.

Bu durumun değişmesi için ‘insanlığı tüketen kapitalistlerin ve onların siyasetlerinin vicdanına bırakılamaz” diyen Emek Partisi İl Başkanı İbrahim Akgün, “İşçi sağlığı ve güvenliği iş cinayetlerine karşı önlemlerin alınması çok daha güçlü ve birleşik mücadeleyi zorunlu kılmaktadır. Bugün tüm işçi sınıfı ve emek güçleri, yaşamını yitiren işçi kardeşimize karşı görevlerini yerine getirmek ve işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınması için tüm gücünü ortaya koymak zorundadır” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim