DP Parti Yüksek Haysiyet Divanı üyesi Nazım Dölekçekic, partisinin Pazar toplantısında iktidara yüklendi.  

Her gün ülkenin gündemi değiştiğini,  ülkenin gündemini belirleyen halkımızı bire bir ilgilendiren sorunların karşımıza çıktığını ifade eden Dölekçekiç, “Sanki bu iktidar tarafından bu ülke cezalandırmaktadır. 2002'de iktidara geldiklerinde verdikleri sözler; ‘dokunulmazlıklar, yolsuzluklar, israf’ gibi sorunları vardı. Yolsuzlukların yandaşları kayırmanın içine battılar. 15 Temmuz Feto belasını bunlar sayesinde başımıza geldi. 'Onlar ne istediler de vermedik' diye itiraf ettiler. Sonra 'Rabbim affetsin, milletimiz affetsin' diyerek içinden sıyrıldılar. KHK'larla bu işe ucundan kenarından bulaşanları isteyerek ve istemeyerek bulaşanları içeri attılar, yargıladılar, işsiz bıraktılar. Üzülüyorum, bu kişilerin çoluk çocuğuna üzülüyorum” dedi.

DP'nin partinin ülkeye kazandırdığı zenginlikleri, fabrika, yol, köprüleri hastane üretim araçlarını bir miras yer gibi sattıklarını belirten Dölekçekic şunları söyledi:

“ Üretimi sıfır hale getirdiler. İktidar her yerde para bulmak peşinde. Bir ülke bir naylon torbayı 10 kuruş satmak zorunda mı, hicap duyuyorum, utanıyorum.

Cumhurbaşkanının bir danışmanı Ata tohumuna döneceklerini söylüyor. Yıllardır yaptıkları hatayı söylemiyorlar.  Oysa yıllardır bunu söyledik. Üretim ekonomisine geçeceksiniz. Trafik cezalarından, poşetlerden para kazanmaya çalışıyorlar, artık satacak yer de kalmadı. Sıcak para bulmak zorundalar, bulamıyorlar, dışarıdan artık sıcak para gelmiyor. Merkez Bankasının yedek akçelerine bile el attılar. Halkın deyimi ile 'kefen parası'. Ülkeyi bu duruma düşürmenin ne halemi var. Israrla doğru yaptıklarını milleti inandırmaya çalışıyorlar.”

Editör: TE Bilişim