CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, yaptığı basın açıklamasında, referandumda ‘hayır’ diyeceklerin ‘terörist’ ilan edilmeye çalışıldığını söyledi.
Yörük, “Başkanlık için referanduma girdiğimiz şu günlerde bazı kendini bilmez ve demokrasiye inancı olmayan siyasetçiler, ‘Hayır’ oyu verecek vatandaşlarımızı ‘terörist’ ilan etmeye çalışıyor. Demokrasiye inanmayanların ama sürekli takiye yapıp halka demokrasi dersi vermeye çalışanların asıl niyeti ve nasıl bir rejim istedikleri sergiledikleri ve söyledikleriyle net bir şekilde ortaya çıkmaktadır” dedi.
“Hayır diyenleri FETÖ’yle ve PKK’yla işbirliği içinde göstermek isteyenler önce dönüp kendi tarihlerine bakmaları gerekir” diyen Yörük, açıklamasını şöyle sürdürdü: “FETÖ’ye;  ‘ne istediler de vermedik’ diyenler, FETÖ’yü övmek için kanal kanal gezenler bizler değildik. PKK ile işbirliği yapan terörist başını İmralı’da ziyaret eden de, Oslo görüşmelerini yapan da ve dahası Habur Sınır Kapısı’na mahkeme kurduran da biz değildik. Biz hiçbir zaman terör örgütleriyle pazarlık yapmadık. Eline silah alıp insan canına kıyan, Türkiye’nin bütünlüğüne ve birliğine saldıran bütün terör örgütlerinin ve kişilerin karşısında durduk. Biz gücümüzü onurlu ve şanlı tarihimizden alıyoruz. Kurtuluş Savaşı’yla bu milletin özgürlüğünü hiçbir milletin elimizden alamayacağını kanımızla canımızla tüm dünyaya gösterdik. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi; ‘Ben ezelden beridir, hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım?’ mısralarında Türk Milleti’nin bu konudaki duyarlılığını çok güzel bir şekilde özetliyor.
Özgürlük vurgusu yapan Yörük, “Bizler demokrasiye ve özgürlüklere inan bir parti olarak bu referandumda her kim neye oy verirse versin bu ülkenin özgür ve hür bireyleri olarak oyunu kullanacaktır. Çıkan sonuç ne olursa olsun demokrasiyi içine sindirmiş ve hayat felsefesi yapmış her siyasi parti bunu kabul edecektir. Biz biliyoruz ki Türk Halkı kazanımlarına sahip çıkacak ve hiçbir çılgına kendine zincir vurma şansı vermeyecektir” diye konuştu.
 

 
Editör: TE Bilişim