Sivrihisar’da yüksek öğretimde yurt sıkıntısı  nedeni ile büyük sorunlar yaşanıyor!

  İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, yurt sorunu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; "    1994-1995 Eğitim ve öğretim yılında hizmete başlayan Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksek Okulunda 600 civarında öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir.

    2021-2022 Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte okulumuza kayıt yaptıran öğrenciler kalacak ve barınacak yer bulmakta büyük sıkıntılar yaşamaktadır. İlçemizde bulunan kredi yurtlar kurumuna bağlı 150 öğrenci kapasiteli erkek öğrenci yurdu ihtiyacı karşılayamamakta bu yurtta yer bulamayan öğrenciler kalacak yer hususunda mağdur olmaktalar. İlçemizde özel yurt olmadığından ev tutmaya yönelen öğrenciler kalacak kiralık bulamadığından dolayı kayıt yaptırmaktan vazgeçiyorlar.

    İlçemizde buluna Çam oğlu öğrenci yurdu ve KYK ile el konulan Salmanı Farisi öğrenci yurdu atıl vaziyette boş çürümeye terk edilmiştir. Bu iki yurdun kredi ve yurtlar kurumuna devrinin yapılıp, en kısa sürede tamir ve tadilatı yapılarak birinin erkek öğrenci yurdu diğerinin de kız öğrenci yurdu olarak hizmete sokularak sorunun çözülmesi mümkündür.

    İlimizin siyasilerinin ve ilgili kurumların bu konuya gereken hassasiyeti göstererek öğrencilerimizin yaşadıkları bu sıkıntıları gidereceklerine inanıyorum. Ayrıca Sivrihisar belediyesi tarafından kredi yurtlar kurumuna bağışlanan 6000M2 civarında arsaya da gerekli girişimler yapılarak hem erkek hem de kız öğrenci yurdu yapılması hızlandırılmalıdır.

    Yaşanan bu sıkıntılar nedeni ile çoğu öğrenci kayıt yaptırmaktan vazgeçtiği bilhassa kız öğrencilerin kalacak yer olmaması nedeni ile tercih yapmaktan vazgeçtikleri konusunda şikâyetler almaktayız.

    Geleceğin teminatı olan gençlerimizin daha rahat ve huzurlu eğitim alabilmeleri adına ilçemizde yaşanan bu büyük sıkıntının giderilmesi herkesin görevidir.

    Yüksek okulumuzun bölümlerinin çoğaltılarak öğrenci sayısının artırılması ve bu öğrencilerin barınacakları yurtların çoğaltılması ile ilçenin makûs talihinin değişmesine ve ilçe ekonomisinin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Yeter ki hep birlikte sorunlarımızı çözme noktasında birlik olalım. "

Editör: TE Bilişim