CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de kurulması planlanan kömürlü termik santrali kapsayan köyler arasında yer alan Alpu’nun Osmaniye, Bahçecik ve Karakamış köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi, hem Ramazan Bayramlarını kutladı hem de partisinin projelerini anlattı.

Ziyaretlerinde mahalle kahvehanelerinde çiftçi ve emeklileri dinleyen Çakırözer, CHP iktidarında tarım desteklerini arttıracaklarını, mazotu 3 lira yapacaklarını belirtti. Çakırözer Alpu’ya kurulması planlanan kömürlü termik santrale de değinerek, “Hepimizin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’de Eskişehir mitinginde söz verdi. Biz Eskişehir’imize, verimli topraklarımıza zehir santralini kurdurmayacağız” dedi. Çakırözer, Avdan köyünde düzenlenen Bayram Şenliği’ne de katıldı.

ZEHİR SANTRALİNİ YAPTIRMAYACAĞIZ

CHP’li Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve parti örgütü bayram ziyaretleri kapsamında Osmaniye, Bahçecik, Karakamışve Avdan köylerinde yurttaşlarla bir araya geldi, bayramlarını kutladı, istek ve talepleri dinledi. Çakırözer, buluşmasında hükümetin Alpu’da kurmak istediği kömürlü termik santrali yaptırmayacaklarını da belirterek, “Sizler burada çiftçilikle, tarımla geçiniyorsunuz. Türkiye’nin en verimli ovalarında biri Alpu Ovamız burada. Anadolu’nun tahıl ambarı. Ama buraya zehir santrali kurmak istiyorlar. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce de söz verdi. CHP iktidarında buraya zehir santralini yaptırmayacağız. Aksine çiftçimizi destekleyecek, hep birlikte daha çok üreteceğiz” dedi.

ÇİFTÇİMİZ HAK ETTİĞİ DESTEĞİ ALACAK

Çakırözer, partisinin çiftçilere yönelik projelerine de değinerek, “AKP 16 yılda tarımı bitirmiş durumda. 16 yıl boyunca tarım girdilerinin maliyetleri sürekli arttı, tarım ürünlerinin fiyatları ise yerinde sayıyor. Buğday fiyatları hemen hemen aynı kalırken, başta mazot olmak üzere tüm giderler iki, üç katına çıkmış durumda. AKP çiftçiye adeta ekmemeye teşvik etmekte. Tüm bunlar yetmezmiş gibi çiftçimize bir darbe de tarım ürünlerini ithal ederek yapılıyor. Bizler CHP iktidarında bunların hepsine son vereceğiz. Türkiye’yi, Anadolu’yu yeniden tarım ülkesi yapacağız. Nasıl mı yapacağız? Tarımsal desteklemeleri arttıracağız.  Mazotu 3 TL'den vereceğiz. Desteklenecek ürünleri bir yıl önceden açıklayacağız. Çiftçimiz, gelecek yıl hangi ürünü ekeceğini önceki yıldan bilecek. En önemlisi de Tarım Kanunu’nun 1. Maddesini uygulayacak çiftçimize alın terinin karşılığını, hak ettiği desteği, yani milli gelirimizin yüzde 1’ini vereceğiz” dedi.

AVDAN’DA BAYRAM ŞENLİĞİ’NE KATILDI

Çakırözer, Avdan köyünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bayram Şenliği’ne de katılarak, Avdanlılarla bayramlaştı, partisinin projelerini anlattı, destek istedi.

Editör: TE Bilişim