Demokrat Parti (DP) Eskişehir İl Başkanı Muammer Fevzi Yalçın,  Anneler Günü ve ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Yılda bir gün hatırlanan annelerin Anneler Günü’nü kutladığını belirten Yalçın, “Kadın sevgi demektir. Kadının ve annenin sevgisinin karşılıksızdır. Anne Kurtuluş Savaşı’nda, kucağında yavrusu sırtında mermisi cepheye cephane taşıyan, öylesine çilekeş vatanına ailesine bağlı varlıklardır” dedi.

Türkiye’de ilk defa bir partinin Genel Başkanı’nın Başbakanken, -kendi düşüncesine göre-  istifa ettiğini iddia eden Yalçın, bunun sebebinin zorlama ve güç paylaşımı olduğunu belirterek, “Kongrede çıkacak sonuçtan ziyade bu ülkenin bir meselesi olarak görmek gerek. Sebebi ise bana göre yetki anlaşmazlığından kaynaklandığı açıktır.  Ülkenin kararlarının alındığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurumunun yetkilerine müdahale edildiği de açıktır. Ki başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın görüşmesi sonucu olağanüstü kongre kararı alınmış olması yetki anlaşmazlığını açıkça ortaya koymuştur” dedi.
Ülkenin mevcut durumunun yetki karmaşasına neden olduğunu vurgulayan Yalçın, erken seçim olabileceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP MKYK’sına da müdahale ettiğini anlatan Yalçın, Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlara çekilmesi gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’de şu anda, dün yapılan açıklamayla ne yazık ki başbakansız bir dönemde” dedi.
 
Editör: TE Bilişim