Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Planlama ve Koordinasyon başkanı Selim Kavak, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik zulme dikkat çekerek, kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın tüm zulümlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alacaklarını söyledi.

Doğu Türkistan’ın Çin topraklarının dörtte birisi olduğunu ve sekiz ülkeye sınırı bulunduğunu kaydeden Kavak, “Doğu Türkistan petrol, uranyum, demir, kömür, altın, volfram, tuz, doğalgaz gibi stratejik yer altı ve yerüstü zenginliklerine sahip bir bölgedir.  Çin işgal ettiği bu toprakları batıya açılan penceresi konumunda görüyor ve bu stratejik konumu Doğu Türkistan’ın Çin için vazgeçilmez hale getirmektedir” dedi.

Uygur dili, dini, Uygur kimliği açısından sorunlar devam ettiğini belirten Selim Kavak, “Demografik yapının değişmesi, zorunlu göç ve yerleşim politikaları sonucunda çok sayıda insan yerinden edilmiştir. Uygur halkının yaşadığı bu sıkıntıları her türlü platformda dile getirecek  ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin nasıl bir zulüm uyguladığını her yerde anlatacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim