CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Seçim süreci ve çalışmaları değerlendiren Çınar, "İlçe yönetimi olarak bizim bölgede üstlendiğimiz görevinin bilincindeydik. Elimizden geldiği gibi çalıştık. İlçe yönetimi, kadın kolları , gençlik kolları olarak detaylı planladık, konuştuk, En az iki defa 50 kırsal yerleşim yerlere gittik, insanlarla konuştuk. Yönetim kurulundaki görev bölümü yaptık. Çalışacak arkadaşları örgütledik, gönüllü gruplarla birlikte çalıştık. Yapılmayanı başardık. Her gün seçim bürosunda bulaşarak Odunpazarı bölgesinde 35 mahallede örgütlü çalışma yaptık. 135-140 bin haneyi tek tek gezerek yaşayan halkımızın dertlerini dinledik. Bizlerde bunların üzerinden çalıştık. 8-10 grupla 35 mahallenin esnafını tek tek gezdik. Esnaflarımızın her gün gezerek ziyaret ettik. Büyükerşen hocamıza, Odunpazarı'nda Kazım Kurt'a Tepebaşı'nda Ahmet Ataç'a oy istedik” dedi.

 Yeni bir örgütlenme modeli ile ortaya çıkacaklarını belirten CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar şunları söyledi:

“ Sokak örgütlenmesi yapacağız. Seçim öncesi bu sokak örgütlenmesi çalışmasına başlamıştık. Ancak seçim gündeme gelince biz seçim çalışmasına yoğunlaştık.

Genel merkezimizin parti okulumuzun istediği bir proje var. Sokak örgütlenmesi. Türkiye'de 50 ilde uygulanmaya başladık. Öbek öbek örgütlenmeden söz ediyor. Önce komşunu tanı, iyilik yap, ilişki kur. İnsanlara yardım etmelisin. Eskişehir'de Odunpazarı ilçesinde yaklaşık 290 bin civarında seçmenimiz var. 400 seçmen üzerinde örgütlenme var. 750 civarında öbeklenme yapacağız. Sıcak ilişkiler kurulacak.  Hangi alanda yardım yaparsa onu yapacağız. Biz bunu Deliklitaş Mahallesi'nde başardık 250 kişiyi öbek örgütlenme olarak atadık. Sokak örgütlenmesi en ince detaylarını düşünerek yapacağız. Biliyoruz bu zor ama biz bu zoru başaracağız.

Tüm arkadaşlarımız bu sisteme yardımları gerekiyor. Ayrışmadan, didişmeden, çekişmeden bunu yaparsak biraz daha barışçı bir ortam sağlamış oluruz.”

Çınar'ın detaylı açıklamalarını videodan izleyerek öğrenebilirsiniz.