Fizyomer Terapia Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, merkezde uyguladıkları Solunum Rehabilitasyonu hakkında bilgi verdi.

Dr. Tünerir, Solunum Rehabilitasyonu’nun, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH), astım, bronşit, kas iskelet sistemi hastalıklarına bağlı olarak gelişen solunum rahatsızlıklarında, Obezite ile ilgili akciğer hastalıklarında, akciğer kanserlerinde, göğüs ve akciğer ameliyatı yapılmış hastaların ameliyat öncesi ve sonrası tedavilerinde uygulandığını kaydetti. Dr. Türkan Tünerir, Solunum Rehabilitasyonu’nun; göğüs hastalıkları doktoru ile koordineli çalışarak, doktorun tanı koyduğu ve ana tedavileri gerçekleştirdiği hastalara uygulandığını, KOAH ve Astım hastalarında; solunum rehabilitasyonu ile akciğer kapasitesinin arttırılarak, hastaların günlük yaşam aktivitelerinde belirgin iyileşme sağlandığını belirtti.

YARARLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Solunum Rehabilitasyonu’nun yararlarına da değinen Fizyomer Terapia Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, şunları söyledi: “Kas direncini ve dayanıklılığını arttırır, yaşam kalitesini arttırır, günlük yaşam fonksiyonlarındaki bağımsızlığı arttırır, akciğer hastalığı ile ilgili bilgiyi arttırır, bireysel tedavi stratejilerini geliştirir, uzun süreli egzersiz sorumluluğu kazandırır, hastaneye başvuruları, yatışları azaltır.”

Dr. Tünerir, Solunum Rehabilitasyonu’nun amaçlarını ise; “Semptomları azaltmak, yetersizliği azaltmak, engelliliği azaltmak, yaşam kalitesini arttırmak” olarak sıraladı. Dr. Tünerir, Solunum Rehabilitasyonu ile solunum eğitimleri verilerek; hastanın solunum kontrolü, egzersiz kapasitesi arttırılarak, yaşam kalitesi yükseltilmektedir” şeklinde konuştu.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Editör: TE Bilişim