Günümüzün en yaygın medya aracı olan sosyal medya özellikle işletmeler, markalar ve tanınmış kişiler için büyük öneme sahip. Milyarlarca insanın aktif olarak bulunduğu bu alemde sosyal medya ajansları ile çalışarak oldukça çalışma alanınızda önemli faydalar elde edebilir ve tanınırlığınızı iyileştirebilirsiniz.

Sosyal Medya Ajansı Nedir?

Marka, şirket ve işletmelerin sosyal medya platformlarındaki ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda stratejilerini belirlemek, piyasa ve pazar araştırma – analizlerini yapmak, kampanya ve reklam organizasyonları gerçekleştirmek gibi hizmetler veren ajanslara sosyal medya ajansı denir.

Sosyal Medya Ajansıyla Çalışmanın Avantajları Nelerdir?

Sosyal medya ajansları sektörel ve endüstriyel anlamda alanlarında profesyonel birçok çalışanın bir araya gelerek toplu hizmet verdikleri noktalardır. Her biri farklı birçok alanda yapılan çalışmalar sonucunda sosyal medya hesaplarının ve hesap sahiplerinin talep ve ihtiyaçları giderilir. Bir marka, işletme veya tanınmış kişinin sosyal medya ajansıyla çalışması birçok fayda sağlar.

Güncellik

Sektörel veya endüstriyel anlamda gündemin ve trendlerin takip edilmesi markanın özgün, yaratıcı ve ilgi çekici olması için büyük öneme sahiptir. Tüm sosyal mecralarda sürekli olarak aktif olarak çalışan sosyal medya yöneticileri gündemin ve trendin takibini sağlayarak markanın güncelliğini sağlar.

İçerik Kalitesi

Sosyal medya kullanıcılarının alışkanlıkları ve platformların algoritmaları doğrultusunda üretilen içeriklerin kalitelerinin düşmesi söz konusu olabilir. Yalnızca görünür olmak değil marka imajını iyileştirecek şekilde görünür olmak için kaliteli içeriklerin üretilmesi gerekir. Sosyal medya ajansındaki yaratıcı ve tasarımcı ekiplerin çalışmaları sonucunda özgün ve kaliteli içeriklerin üretilmesi mümkündür.

Takip, Analiz ve Raporlama

Sosyal medyanın her alanında eş zamanlı olarak yürütülen birçok operasyonun veriminin ölçülmesi ve süreçlerin iyileştirilmesi gerekir. Bu sayede sosyal medya hesapları ve marka itibarının sürekli ve sürdürülebilir bir şekilde iyileştirilmesi sağlanır. Sosyal medya hesapları çalışmalar doğrultusunda haftalık veya aylık analizler yapar, bu analizleri rapor haline getirir ve marka ile paylaşır. Bu sayede sürecin tamamının şeffaf ve verimli şekilde yürütülmesi sağlanabilir.

Fevreka

Bir sosyal medya reklam ajansı olan Fevreka, sosyal medya hesap yönetiminden açık alan organizasyonlarına kadar birçok alanda reklam, tanıtım ve danışmanlık hizmeti verir.

Editör: Mustafa YILDIRIM