Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında 3X3 Salon Basketbol Turnuvası düzenledi.  17 takımın katıldığı turnuva, nefes kesen maçlara ev sahipliği yaptı. Ödül töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyeti ilelebet korumak ve kollamanın gençliğin en önemli görevi olduğunu vurguladı.

18 Mayıs 2019 Cumartesi Mehmet Terzi Spor Salonunda gerçekleşen 3X3 Salon Basketbol Turnuvasını, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. 

14-17 yaş grubu katılabildiği 3X3 Salon Basketbol Turnuvasında, 16 takım forma giydi. Takımlar 3'e 3 olarak tek pota mücadele ederken, müsabakalar eleme usulü 20dk olarak oynandı. Gün boyu çekişmeli maçların yapıldığı 3X3 Salon Basketbol Turnuvasında üçüncülüğü Everest Takım kazandı. Yakamoz Tantuni Takımı ikinci olurken, turnuvanın birincisi ise Trilogy Takımı oldu.

“GENÇLERDEN UMUDUMUZU HİÇBİR ZAMAN KESMEDİK”

Ayrıca 3X3 Salon Basketbol Turnuvası’na katılan sporcuların hepsine hatıra madalyası ve sertifika verildi. Turnuvaya katılanlar madalya ve katılım sertifikalarını, turnuvada dereceye girenlere de kupalarını veren Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sporculara başarılar diledi. 19 Mayıs 2019’un Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılı olduğunu belirten Başkan Kurt, “Büyük bir görkem ve coşku ile kutlamak zorunda olduğumuz bir gün. O nedenle düzenlenen bu turnuvaya katılan bütün sporculara teşekkür ediyorum. Atatürk’ün özlediği, aradığı gençlik, bence sporu en iyi şekilde yapan, bilime en yakın çalışmaları yapan gençliktir.

Eskişehir’de ne basketbolda yazık ki istediğimiz düzeye ulaşamadık. Eskişehir’de basketbol liginin oluşması lazım. Burada en az 15 takım olmalı ki müsabaka yapılabilsin, ama ne yazık ki sporumuzu yönetenler bunu gerçekleştiremedi. Umarım, önümüzdeki dönemde Eskişehir’de bir basketbol ligi oluşur. Odunpazarı Belediyesi olarak bunun için ne yapılması gerekiyorsa, yapmaya hazırız. Sizlerin daha çok maç yaparak, daha iyi şartlarda yetişmenizi sağlayacağız. Bunu Eskişehir’deki bütün kurumlar dilerse, gerçekleştiririz. Aksi halde Eskişehir basketbolu zarar görür. Ben çok güzel maçlar gördüm. Gençlerden umudumuz hiçbir zaman kesmedik. Daha da umutlu bir biçimde nice 100 yıllara… Cumhuriyetimizi ilelebet korumak ve kollamak gençliğimizin görevidir. Buna katkı sunan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim