Eskişehirspor Basın Sözcüsü Hasan Hüseyin Köksal basın toplantısı düzenledi.

Açıklama şöyle; Zor bir fikstürden geçtik. Eskişehirspor ligi hak ettiği yerde bitirecektir.  Yarına iyi eserler bırakmak için iyi çalışmamız lazım. Gençlere yatırım yaparken gelecek sezonun hazırlıklarını yapıyoruz. Zor günlerimize rağmen bizi yalnız bırakmayan bir taraftarımız ile Türkiye’ye örnek olmuştur. Altınordu maçında İyi bir sonuç alarak çıkışa geçmek istiyoruz.

31 Mart tarihinde 3 yıl aidat yatırmayanların üyelikleri düşürülecek. Son bir çağrı yapıyoruz. 1 Nisan itibari ile üyelikleri düşürülecek. Yeni bir üye hedefi koyduk. 26 bin hedef koyduk. Sanal post uygulaması ile taksit imkanı getirdik. Gelin kulübü beraber yönetelim diyoruz.  Şeffaf bir şekilde isteyenler mali tabloyu kulüpten isteyebilirler. Kulübe üyelik için giriş aidatı 500 TL yıllık, taksit ise 240 TL. 300 yeni kongre üyemiz oldu.

Bir proje ekibi kuruldu. Kulübe gelir getirecek güzel çalışmalar çıkıyor. İnanç, azim, kararlılıkla buralara geldik.  

Bu kulübün geleceği alt yapıdır. 3 yıl sonra A takımın bir çoğu alt yapıdan olacak bir sistem kuruyoruz.

Bu güne kadar 9 milyon TL borç ödedik. İki banka ile görüşmeler yapılıyor. Borcumuzun olduğu bankalardan kısa sürede kurtulacağız.  

Kendi yaptığımız projeler ile geleceğe yatırım yapacağız. Bankalardan borç alarak borçlanmayacağız.

1965 ruhunu gençler ve altyapı ile geleceğe daha iyi bakacağız. Bir pilot takım ile anlaşma sağlandı. Pilot takımda şirketleşerek yolumuza devam edeceğiz. A takımın bu borç ile şirketleşmesi mümkün değil.  

Eskişehirspor siyaset üstü bir markadır. Stadyumun devri ve güncellenmesi dışında reklam için büyük firmalar ile görüşmeler devam ediyor.

Gelecek sezon için transfer yasağında sorun yaşamamak için çalışmalara başladık.

Sözleşmesi biten futbolcularımız ile görüşmeler başladı. Ödeyebileceğimiz anlaşmalar yapacağız.

Teknik Direktörümüzün kadro seçimi eleştiriliyor. Hoca herkese şans veriyor. Önünü göre bilmek için. Biz onun işine karışmıyoruz. Teknik Direktör eleştirisine bu bağlamda bakmak lazım. Teknik Direktörümüz bu takımın ayakta durmasını sağlayan bir isimdir. Alt yapı planlanmasında Fuat hocamıza çok ihtiyacımız var.

“Burada bir onur mücadelesini bırakıp başka takıma gidemem” diyerek teklifi çok büyük miktarları olan süper lig takımı   geri çevirdiğine şahit oldum.

Fuat Çapa ile uzun soluklu çalışmayı planlıyoruz. Fuat Çapa hocamızın yanında ve arkasındayız.”

KAZIM KURT’A CEVEP VERDİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un bir televizyon programında Eskişehirspor’u Ak Partililer yönetiyor şeklinde yaptığı eleştiriye de değinen Köksal, “Ak Partililerin yönettiği ile ilgili bir cevap vermiş. Eskişehirspor siyaset üstü bir takımdır. 1 Nisan sabahı kim seçilirse seçilsin Eskişehirspor’a destek olunmasını istiyoruz. Genelde iktidarla yerelde belediye başkanlarımızla çalışıyoruz. Kazım başkanımızın içi rahat olsun. Her partiye mensup arkadaşlarımız var burada. Bu şehrin bütün güçlerinin  Eskişehirspor için çalışmasını istiyoruz. Eskişehirspor’u yönetim olarak siyaset üstü görüyoruz. Kendileri sıkıntıya girdiğinde Eskişehirspor’u ve taraftarını taraf yapmaktan vaz geçsinler. Kazım başkana yakışmamış.”dedi.

Editör: TE Bilişim