U21 Takım antrenörü Orhan Türkmengil sessizliğini bozdu. Teknik Direktör Fuat Çapa’nın açıklamalarını üzülerek okuduklarını belirten Türkmengil “Sezon başında biz oyuncuların fiziksel özelliklerinden mevkilerine kadar her türlü raporu gerekli kişilere ilettik. O raporu alanlar şuan hocamızın en yakınındalar. Bu kulübü ayakta tutan genç oyuncularda birçok hocamızın emeği var. Bu kadar basit şekilde taca atılmamalıydık” dedi…

 Eskişehirspor U21 Takım antrenörü Orhan Türkmengil’den Teknik Direktör Fuat Çapa’nın alt yapıdan bazı oyuncuların kampa neden götürülmemesi üzerine yaptığı “Bana kimse oyuncular için rapor” vermedi açıklamasına cevap geldi.

 Süreci anlatan Türkmengil şu ifadelere yer verdi:

 “Öncelikle Fuat Çapa hocamın açıklamalarına çok üzüldüm. Biz sezon başında yapılan çift kalede kendisine hoş geldin diyerek, her konuda destek vereceğimizi belirtik. Ve oyuncuların fiziksel özelliklerinden mevkilerine kadar gerekli kişilere gerekli raporları ve bilgileri aktardık. O kişiler hala hocamızın yanında görev yapmakta… Ceyhun Göray hocamızın A takım tesislerine gittiği doğrudur. Çünkü kendisi bizim idari işlerimiz ile ilgilenmektedir. Fuat hocamız oradayken, biz aldığımız terbiye ve eğitim nedeniyle A takım tesislerinde gitmeyiz. Çağrılır ve bizden bir şey istenirse o zaman zaman koşa koşa gideriz. Bize gelip sorulmaz ve danışılmaz ise biz hocamızın işine nasıl karışırız?

 Kaldı ki Mustafa Denizli, Sergen Yalçın ve Yılmaz Vural gibi isimlerle biz sürekli irtibat halindeydik. Kendileri de bizle sürekli görüştüler. 

 Ama ne yazık ki Fuat Çapa hocamız tarafından durum farklı noktalara çekilmiş. Kendisi bizim A takımımızın hocasıdır saygımız vardır. Ancak alt yapıdan bu kadar genç oyuncunun A takımda oynadığı bir dönemde bu açıklamayı talihsiz bulduk. Kendimi geçtim o çocukların üzerinde benden öncede birçok antrenörün emeği var. Biz sezon başında da hangi oyuncuların profesyonel yapılması ile ilgili raporu da bizzat başkan Halil Ünal’a da iletmişizdir. Sevgili hocamız oyuncular hakkında bazı konularda bizden fikir ya da rapor isteseydi de verirdik. Bizler bu kulüpten aldığımız terbiye üzerine işimize odaklanarak çalışmaya devam edeceğiz. Ama lütfen burayı da kimse itibarsızlaştırmaya çalışmasın. Çünkü alt yapıda gerçekten yüreğiyle ve fedakarlıklarla çalışan insanlar hep vardı, bundan sonra da olacak. 3 yılda bir oyuncunun A takıma kazandırıp alt yapıların başarılı sayıldığı bir dönemde bizler bir takım hediye ettik. Kimse bunu yabana atmasın” dedi

Haber Kaynağı: İstikbal Gazetesi .

Editör: TE Bilişim