TRT Spor’un konuğu olan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Eskişehirspor’un yaşadığı sıkıntıları, genç futbolcularla oluşan kadro ve ligdeki konumu gibi konularda yöneltilen soruları yanıtladı.

Eskişehirspor’un sıkıntılarının  yeni olmadığını geçen yıllarda da yaşandığını vurgulayan Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa şunları söyledi:

Kaybedilen final sürecini atlatamadı

“Bu süreç aslında bu sene ayyuka çıktı ama geçtiğimiz 2 sene baktığımız zaman bu sıkıntıları  hep yaşadı. Süper ligden düştükten sonra çok sıkıntılı geçti. Eskişehir play off finali kaybettikten sonra o süreci atlatamadı. Biz geldiğimizde bunu hep net şekilde gördük, halen o final konuşuluyordu, 2 sene geçmesine rağmen hala konuşuluyordu . Eskişehir taraftarının Eskişehir’de yaşayanların o karşılaşmayı çok etkilemişti. Beklentiler çok fazlaydı  hedefler çok değişikti çünkü sezon başı ligde düşündüklerinde tekrar çıkarmak için kurdukları bir kadro vardı. Son karşılaşmada finali kaybederek çöküntü oldu. Duygusal ve maddi anlamda. Ligden düştüğü zaman maddi anlamda da düşüyorsun. Maliyeti yüksek bir kadroydu. Ligden düştüğün zaman bu sancılı oluyordu. Bir iki sezonda yaşayan bir olay değildi.  Çünkü süper ligdeyken kadro maliyeti diğer Anadolu kulüplerinden çok üzerindeydi. Şampiyonluk oynayan kulüplerin bütçesi kadardı.

U-15 ile U-21 arasında karma yaptık

Biz buraya geldiğimizde şampiyonluğu hedefleyen bir yönetimimiz vardı. O doğruldu da transferler yapıldı. 31 Ağustos Ama transferin son gününde transferin açılmadığını öğrendik. ondan sonra genç arkadaşlarımızı değerlendirmeye aramaya başladık. Çünkü sezon başında oluşmuş bir genç kadromuz yoktu. Geçen sezondan kalan arkadaşlarımız vardı. onlar bizimle kampa katıldılar Ligler başladığında senaryo tamamen değişikti . 6-7 arkadaşımız vardı onun dışında onun dışında U 17-19 21 belirlediğimiz isimler vardı. 14-15 kişilik kadro ile ligimizin 7-8 haftasını sürdürdük. 15-16 isimler yazamadığımız haftalar oldu. Milli takım arasında hazırlığa başladık. U15-21 arasında  ile arasında karma yaparak 18-19 kişilik kadro oluşturduk. Yeniden hazırlık dönemi geçiriyormuş gibi çalıştık. Lig tecrübesi derken ağır bir yük vardı. Ekonomik sıkıntılar vardı, lisansları çıkmayan oyuncular vardı. Şu duvarları dili olsa da anlatsa, bunları anlatmaktan  zorlanıyorum.

İcra kurulundan 4 kişi şimdi yönetimde

Yeni yönetim icra kurulu yeni yönetim gelene kadar uğraş verdi. Diğer taraftan da Halil Ünal'da transferi kaldırmak için yoğun çaba harcadı. Maalesef tam olarak gerçekleştiremedik. İcra kurulunun yaptıkları inanılmaz. Bu kurulun içinde yönetimin içinde bulunan yöneticiler vardı, taraftarlar vardı taraftarlar liderleri vardı. 9 kişiden 4'ü yönetim kurulu içinde. Bu yönetimin en güzel yaptığı işlerden bir tanesi olabilecek tablosunu herkese sergilemek bu. Durumumuz bu, yapacaklarımız bu, beklentileriniz bu olsun. Şehirde belki de uzun yıllar aranan inanç ve şeffaflık bu yönetim aracılığı ile oluştu.

Taraftarın desteği büyük

İkinci devreye iyi başladık. 4 haftalık bir süreç yaşadık tekrar Osmanlıspor maçı ile birlikte biraz olsun nefes aldık. Bu bizi rehavete  katılmamız lazım. Taraftarımız bizim bilinçli. Ne zaman ne isteyeceğini iyi biliyor. O taraftarımız  olmasaydı bu puanları toplayamazdık. Biz iç sahada 13-14 kişiydik evimizde. Deplasmanda sıkıntılıydık. İlk defa bu ligde oynayan oyuncumuz sayısı çok fazlaydı. Onların bizlere katkıları çok.

Rehavete kapılmayacağız

Afyon karşılaşması ile birlikte rahatlamak istiyoruz. Sezon bittikten sonra arayış içinde olmak çok zor oluyor. Eğer rahatladığımız takdirde yöneticilerimiz gelecek için planlanması için daha rahat olacaklar. Ümraniye karşılaşması bizim için kadar onların içinde önemli. İlk altıya girdiler. İki taraf içinde önemli bir karşılaşma olacak. Rahat olan takıma karşı sıkıntılı olabilir diye düşünüyorum. Ligi taraftarımızı yüzünü eğilmeden bitirmek istiyoruz.

                                                                                                                      

Editör: TE Bilişim