Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören www.esgazete.com Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yıldırım'a önemli açıklamalarda bulundu.

Telefon ile yapılan görüşmenin açılış konuşmasında Yıldırım'ın "Sesin derinden geliyor yorgun gibisin"başkanım ifadesine Akgören, "Çok derindeyim çok"şeklinde cevap verdi.

Kulüpler birliği ve TFF ile yapılan görüşme ile ilgili soruya Akgören, "Kulüpler birliği olarak Federasyona dertlerimizi anlattık. Federasyonda konuya vakıf. Özellikle ekonomik olarak ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

Ligi başlatacaklar ama her şey karma karışık. Bütün kulüpler ekonomik olarak batmış durumda. Toplantıda herkes dertlerini anlattı. Federasyon yetkilileri de  çok fazla bir şey yapamayacaklarını söyledi. Çok net bir durum da yok.

Bizim ligin başlaması net.

Alt yapı için sunduğumuz projeyi Temmuz ayında karara varacaklar. Bir çok proje sunulmuş hepsi değerlendirilecek. Projemizle ilgili çok şey anlattık iyi şeyler olacağına inanıyorum.

Tamamen alt yapıya dönüyoruz. Tesislerimizi yenilemeye çalışıyoruz. Türk futbolu için güzel şeyler yapmayı planlıyoruz ama bunların hepsi para. Dünyada büyük bir sıkıntı var. Federasyonun buna bir ciddi kaynak aktaracağı yönünde bir enerji almadım, çünkü onlarda da para yok."dedi.

İÇ TRANSFERDE DURUM NEDİR?

İç transferde durum nedir? sorusuna Akgören, "Bütün futbolcularla görüştük. Hepsi kalmak istiyor. Gitmek isteyen yok. Herkes Eskişehirspor'dan mutlu. Herkes kalmak istiyor. Ancak hepsi geçmiş dönemden alacakları için para istiyor. Ödeme yapamazsak hepsi gider. Gece gündüz kaynak yaratmaya çalışıyoruz.

KIVANÇ OLAYI

Akgören diğer sorulara şöyle cevap verdi; "Kıvanç da Eskişehir'de çok mutlu olduğunu kalmak istediğini söyledi. Geçmiş dönem alacağı olan 850 bin TL'sini istedi. Bütün çocukların alacaklar birikmiş rakamlar çok büyük. Herkes gelecek önemli değil bize geçmiş dönem alacaklarımızı verin biz size güveniyoruz. Bu borçların da sizin olmadığını biliyoruz. Haklı olarak herkes geçmiş dönem parasını istiyor.

HATIRA BİLET KAMPANYASI

Hatıra bilet kampanyasını taraftar yapacak. Biz yapmıyoruz. Taraftarın kampanyası. Onlar isterlerse yapılacak. Tamamen taraftarın projesi. Şuana kadar gelişen bir durum yok. Taraftar yapmak isterse bizim kontrolümüzde olacak. Kayıp kaçak olmaması için hologramlı bilet basacağız.  Taraftarı bekliyoruz. Onlar yapalım diye karar aldılarsa biz de kulüp olarak Allah razı olsun deriz.

FORMA KAMPANYASI

Forma kampanyasında beklenen satış olmadı. Taraftardan gene Allah razı olsun alıyorlar. Şuana kadar 200 forma satıldı. "

Önümüzdeki sezon için taraftara bu karanlık tabloda umut verecek birşey var mı?  sorusuna Akgören, "Umut verecek bir şey yok, ne söyleyeyim Allah herkesten razı olsun"

Mustafa Yıldırım'ın görüşme ile ilgili yorumu videoda

Editör: TE Bilişim