Kaynak esgazete

Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören önemli açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor'un 2020-2021 yılı hazırlıklarına devam ettiğini belirten Akgören, "  Tüm takımların sponsorluklara ihtiyacı var, yoksa tek başımıza bu yollarda yalnız kalır ve her konu ile baş edemeyiz. Anlaşmalarımız sürecek.

Bugün 2 sponsorluğumuz netleşti. Önümüzdeki günlerde birkaç imzamız daha olacak. 10 gün sonra maçlar başlıyor, takım teknik direktör kontrolünde çok sıkı çalışmaya devam ediyor. Kampa tesislerimizde devam ediyoruz, çünkü tesislerimiz diğer yerlerden çok daha iyi imkânlara sahip ve fikir alışverişinde bulunarak, Covid salgını önlemleri kapsamında da kampımızı burada sürdürmeye devam ettik.

 Buradaki çalışmalar gayet iyi gidiyor, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum, inşallah bunun da sahaya yansıması olacak"dedi.

İMZA ATMAYANLAR İLE DEFALARCA GÖRÜŞTÜK

Takımda eksiklerin olduğunu belirten Akgören, "Geçen sezondan Cemali ve Mete Kağan, onlar kiralıktı ve sözleşmeleri bittiği için gitmişlerdi, yapacağımız bir şey yoktu. Bunun dışında takımımızda Mehmet Feyzi, Alperen, Mevlüt, Erdal ve kaleci Ekrem olmak üzere 5 eksiğimiz var. kendileri ile defalarca görüştük, bir türlü sonuca varamadık, her seferinde bizlere Eskişehirspor’u çok sevdiklerini burada devam etmek istediklerini ancak gönüllerinde bir süper lig sevdası yattığını söylemişlerdi, bunu yapamazlarsa Eskişehirspor’a döneceklerine söz vermişlerdi. 8-10 gün sonra ligler başlıyor, Mehmet dışında imza atan olmadı.

Diğerleri imza atmadılarsa bu çocuklar ne zaman sahaya dönecekler, sahaya gelmeleri için takım ile hazırlanmaları en az 3-4 hafta sürecektir. Ancak onların zihinleri menajerleri tarafından bulandırılmış, menajerleri ile de görüştük ancak bizleri çok üzdüler ve kırdılar. Ancak karalar bağlayacak halimiz yok, gelirlerse ne ala gelmezlerse 20 kişilik ekibimizle aslanlar gibi hazırız"şeklinde konuştu.

KULACH'IN ÖDEMESİ YAPILACAK

Eski alacaklı futbolculardan olan Kulach’ın ödemesinin Cuma günü yönetim kurulunun kendi arasında toplayacağı para ile yatırılacağını kaydeden Akgören, "Bu ödemeden sonra son 1 taksidi kalacak.  

  Elimizdeki imkânlarla bugünleri en az hasarla atlatmak istiyoruz. Mevcut borcu 4’te 1 oranında bitirme şansımız var ancak o nakide ulaşamadık maalesef"dedi.

TRANSFER TAHTASININ AÇILMASI İÇİN BİR UMUT

Akgören, "Transfer tahtalarının açılması yönünde daha 2 gün önce TFF mali genel kuruluna katıldığımızda federasyon başkanı Nihat Özdemir ile birebir konuştum, kendisi böyle bir çalışma olduğunu ancak netleşmediğini olursa açıklanacağını  bana söyledi"diye ifade etti.

ALPEREN KONUSU

Sözleşme imzalamayan Alperen'in Konyaspor ile anlaşmak üzere olduğunu belirten Akgören, "Alperen konusunda  700 bin liralık bir yetiştirme bedeli söz konusu. Futbolcunun Konyaspor ile anlaşması söz konusu.  Konyaspor ile görüşmemde bir borcumuz olduğu söylendi. Onların kayıtlarına göre 192 bin EURO, bizim kayıtlarımıza göre 170 bin EURO gibi bir borcumuz söz konusu. Aradaki 22 bin EURO'luk muallak var, çözülebilir. O borçtan düşelim dediler.

“Konyaspor süper ligde biz ise zor günler geçiriyoruz bu durumda Konyaspor’a bu borcu tamamen silmek yakışır biz olsak böyle yapardık” dedim ancak dönüş olmadı. Neticeye bağlanmadı.

Metehan konusu son aşamaya geldi sayılır. Sezon ortasına kadar Eskişehirspor'da oynama ihtimali de var. Ancak daha bitmedi"şeklinde konuştu.

SİNAN ÖZEÇOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM

Sinan Özeçoğlu’nun futbolcularla görüştüğü ve borçları ödeyerek, başkan olmak için çalışmalar yürüttüğüne ilişkin soruyu da yanıtlayan Akgören, “Sinan beyle görüştük, ama içeriğini açıklamam doğru olmaz, böyle bir bütçeleri varsa gerçekten ciddilerse takımı kurtarma niyetleri varsa üzerimize düşeni yaparız, biz önce Eskişehirspor için en iyisi neyse onu yaparız. Eskişehirsporluluğumuzun gereğini yerine getiririz. Kapris, inat kibir yapmayız. Böyle bir niyetleri varsa gelsinler konuşalım. Ön görüşme yapıldı.

Eskişehirspor için bir tuğla koyan kim varsa biz onun yanında oluruz. Her şeyden önce Eskişehirsporluyuz. Biz Eskişehirspor'u kurtarmak için buradayız.

Biz 27 ay daha burada olduğumuzu söyledik, biz tüm programımızı böyle düzenledik, borçları   ödüyoruz, sponsorluk anlaşmaları yapıyoruz, hiçbir şey yokmuş gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bu dedikodular motivasyonumuzu biraz düşürdü” dedi.

 

Editör: TE Bilişim