Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehirspor'a futbolcu yetiştiren Eskişehir Alt Yapı Derneği'nin tesislerini ihaleye çıkarması üzerine başlayan tartışmalar üzerine Eskişehir Alt Yapı Derneği yönetimi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, efsanelerin  İMECE usulü ile yapılan tesisleri görmezden gelinerek  Odunpazarı Belediye Başkanı  Kazım Kurt tarafından ihaleye sunulmuş olmasının çok manidar olduğu kaydedildi.

Eskişehir Alt Yapı Derneği'nin Eskişehirspor'a çok sayıda futbolcu yetiştirildiğinin altının çizildiği açıklama şöyle; "  Son Günlerde Eskişehirspor Yönetimi ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından  Eskişehir Altyapı Kanlıkavak ile ilgili haberlere istinaden açıklama gereği duyuyoruz.

Bilinmelidir ki, Eskişehir Altyapı Derneği sıradan bir dernek değildir! Kurucu üyeleri  İsmail Arca, Hüdai Doğu, Mümtaz Özpak, Orhan Tepecalı, Gani Gümüşcan, Celal Arabacı, Muzaffer Atacan ve Selahattin Örçüm  önderliğinde Eskişehirimize tesis kazandırmak  ve Eskişehirspor tesislerinin icralardan dolayı kapanma tehlikesine istinaden  Eskişehir'de spor hizmeti verebilecek yer kalmayacağını düşünerek Eskişehir çocuklarına hizmet edebilecek bir tesis kurma ihtiyacı duyduklarından dolayı kurulmuştur.

 Dönemin Odunpazarı Belediye Başkanı M.Ayhan Boyer Tarafından dernek kurucularının talebi üzerine 1996 yılında şahsa ait olan söz konusu 13501 Ada 1 Parsel Yer 1996 Yılında derneğe destek amacı ile belediye tarafından istimlak edilip dönemin vali ve belediye başkanlarının desteği ile kurulmuştur. Derneğin  açılışı dönemin Gençlik Ve Spor Bakanı Fikret Ünlü tarafından yapılmıştır.

Dernek 24 senelik süreç içerisinde toplam 15.000 çocuğumuza hizmet etmiş, Eskişehirspor’a 270 profesyonel topçu kazandırmış, amatöre de 4.000 binden fazla sporcu yetiştirmiştir. Bunları yaparken Eskişehirspor'dan hiçbir zaman maddi bir destek almamıştır.

Çocukların aile yapılarını ve  durumlarını göz önünde tutarak maddi durumu iyi olmayan aile çocuklarının giderleri dernek yöneticileri tarafından karşılanmakta bizler amacı ve gayesi belli olan  bu hizmetleri yaparken Eskişehirspor’dan ve de amatör spor kulüplerin den hiçbir zaman maddi anlamda bir ücret talep etmemiş bilakis imkanlarımız dahilin de kulüplere yardımcı olmuştur.

Yetiştirdiğimiz yüzlerce çocuğumuz var, hepside A takım seviyesinde ve bir çoğu da Türkiye’de Milli takım seviyesinde Türk futboluna hizmet etmektedir. Parasal değerleri milyon dolarları bulan Bizim Çocuklar’dan sadece birkaç tanesini ismi bile yeterli olur diye düşünüyoruz. Dorukhan Toköz, Alper Potuk, H. Hüseyin Acar, Bilal Ceylan, Metehan Altunbaş, Buğra Çağlıyan,  M.Fevzi Yıldırım  ve daha birçok isim var.

Ayrıca  Tüm Dünyada üst yapılar altyapılara maddi bütçe ayırması gerekirken  Kanlıkavak Altyapı olarak belgelerle  A takıma maddi destek bile olmuştur. Eskişehirspor ve  Eskişehir amatörü haricinde hiçbir kulübe futbolcu yetiştirmedik. Bazı yönetimler Kanlıkavak'tan ESES Logosunu ve ESES Armasını noter aracılığı ile indirtmişlerdir. Ama biz herşeye rağmen hizmetimizin sadece Eskişehir’in geleceği öz evlatları olduğu içindir ki çocukları yetiştirmeye devam ettik edeceğizde, kimse bunun aksini iddia edemez.

Eskişehir Altyapı Derneği kendi imkanları dahilinde ayakta kalmayı başarmış, ve uzun yıllar Eskişehir Altyapı Derneği Kanlıkavak’ ta çalışan   Eskişehirspor'da  görev alan sözleşmeli hocaların ve personelinin  maaşlarını ödemiş ve halada ödemektedir.

Eskişehirspor'a her anlamda  destek olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  Odunpazarı  Belediye Meclisi'nde ve TV programında Kanlıkavak Altyapı'nın Eskişehirspor ile hiçbir bağı olmadığı  cümlesi  ve Kanlıkavağı ihaleye çıkartması ve  23 seneden beri verdiğimiz hizmeti emekleri,  ve İsmail Arca  Hüdai Doğu Mümtaz Özpak Orhan Tepecalı Gani Gümüşcan, Celal Arabacı  Muzaffer Atacan  Selahattin Örçüm  gibi efsanelerin  İMECE usulü ile yapılan tesisleri görmezden gelmesi  Sayın Kazım Kurt tarafından ihaleye sunulmuş olması çok manidardır.

Kamuoyuna Önemle Duyurulur."

Editör: TE Bilişim