Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu (EASKF) ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, amatör kulüplere daha fazla destek olunması çağrısında bulundu. Çakırözer, “Amatör kulüplerimiz hem Türk sporu hem de çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için çok önemli bir role sahip. Sıkıntılı bütçelerle ayakta kalmaya çalışan kulüplerimiz önemli sorunlarla karşı karşıya. Sorunlara çözümler üretilebilmesi ve amatör ruhun yaşatılması adına amatör kulüplerimiz için bir an bütçe yaratılmalı” dedi.

CHP’li Çakırözer Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam ve Eskişehir’deki amatör kulüplerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Başkan Atam ve yönetiminden amatör kulüpler ve kulüplerdeki çalışmalara ilişkin bilgi alan Çakırözer, sıkıntı ve talepleri dinledi,  amatör kulüplere destek olunması çağrısında bulundu.

DÜZENLİ BÜTÇE OLUŞTURULMALI

Çakırözer, “Amatör spor kulüpleri ülkemizde sporun gelişmesi, çocuklarımızın, gençlerimizin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları ve genç yeteneklerimizin kendilerini sosyalleştirmeleri adına bizler için çok önemli. Fakat yetersiz bütçelerle ayakta kalmaya çalışan amatör spor kulüplerimizin, tesis ve altyapı yetersizliği, spor malzemeleri eksikliği, sağlık hizmetlerine erişim gibi ciddi sorunları var. Bu sorunlar geçici çözümlerle değil, her yıl düzenli yapılacak olan desteklerle giderilir. Bunun çözümü de merkezi idareden düzenli bir ödenek sağlanmasıdır. Bu konuda da TBMM’de iktidar ve muhalefet olarak, birlik içinde gerekli yasal düzenlemeleri çıkarmamız gerekir. Sporcu ve takım sayısına göre devletin amatör kulüplerimize bütçe sağlamasında büyük yarar vardır” dedi.

YAVRULARIMIZ İÇİN KULÜPLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Eskişehir’de gençlerin spora ilgisinin oldukça yoğun olduğunu dile getiren Çakırözer, “ Gençlerimiz amatör kulüplerimiz sayesinde spora olan ilgisini keşfediyor ve arttırıyor. Başkanımızdan öğrendik şehrimizde 4 bine yakın lisanslı amatör sporcumuz var. Eskişehirimiz için çok değerli bir rakam. Hangi branştan olursa olsun amatör kulüplerimiz bizler için çok kıymetli, çok önemli. Şehrimiz için, yavrularımızın geleceği için amatör kulüplerimizi el üstünde tutmalı, sahip çıkmalıyız” diye konuştu. Eskişehir’de belediyelerin  amatör kulüplere destek verme gayreti içinde olduğunu belirten Çakırözer, “Eskişehir merkezdeki yerel yöneticilerimiz de imkanları ölçüsünde amatör kulüpleri hep desteklediler. Bundan sonra bu desteğin artarak süreceğine inanıyoruz. Ayrıca şehrimizdeki girişimcilerin de amatör kulüplerimize verecekleri desteğin Eskişehir’in geleceğine yatırım olarak görmeleri hepimizin ortak arzusu” dedi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYACAĞIM

Başkan Atam ve federasyon yönetiminin beklenti ve taleplerinin takipçisi olacağını dile getiren Çakırözer, “Hem yaşanan sıkıntıların giderilmesi hem de amatör kulüplerden yetişen gençlerimizin daha iyi yerlere gelmesi adına talep ve beklentilerin takipçisi olacak, Meclis açıldığında konuyu hükümetin gündemine getirerek, kulüplerimize destek sağlanması adına mücadele vereceğim” dedi.

Editör: TE Bilişim