Amatör Spor Haftası nedeniyle Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde yapılan yürüyüşe sporcular, çeşitli okullardan gelen öğrenciler katıldı.

Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda yapılan etkinliğin açılış konuşması yapan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, insanların spora kazandırılması, çocuklarımızın spora başlamalarını sağlamak en önemli hedeflerden birisi olduğunu söyledi. Gençlerin de zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlayacak en güzel aracın spor olduğunu ifade eden Atam, hafta etkinlikleri boyunca sevdirilip spor yapılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Spor herkes içindir diyen EASKF Başkanı Sadri Atam şunları söyledi:

“Kişinin yaşı, cinsiyeti, sosyal statüsü ne olursu olsun spor eğlenmek, sağlıklı yaşamak ve insanlarla kaynaşmak için iyi bir eylemdir. Özellikle 2 konuda anne ve babaların dikkatini çekmek istiyorum. Ülkemizde hala daha aşılamayan bir konu; spor ile eğitim aynı anda olur mu? Ya da ya spor ya okul gibi..

Dünyada bu bilimsel olarak kanatlanmıştır. Spor yapan kişi yapmayan kişiye göre daha sosyal olduğu, sınavlarda daha kısa sürede daha fazla soru çözdüğü ve diğerlerinden daha başarılı olduğunu bir gerçektir.  Son zamanlarda MEB’nda bu konu üzerinde çalışmaları var. Örneğin spor kulübünde lisanslı sporcu öğleden sonra antrenman ya da maçına gidebilecek bu okulda devamsızlık sayılmayacak gibi.

2.si Sporun önünde ki en büyük engellerden birisi olan teknolojik bağımlılık da aldı başını gidiyor. Çocuklarımız; telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletlerin başında hareketsiz o kadar çok zaman geçiriyorlar ki adeta günlerinin yar ısı heba oluyor. Bilgisayar da oyuna ayrılan zamanın yarısı spora ayrılsa çok daha farklı olacaktır.”

Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu’da yaptığı kısa konuşmada, sporcuların yeteneklerini gösterecekleri yerlerin, spor salonları, futbol sahaları, atletizm pistleri olduğunu belirterek gençlerin spora ilgilerinin artması için çalışmalarını her zaman sürdüreceklerini ifade etti.

Daha sonra Spor kulüpleri ve bazı okul öğrencilerinin gösteri oyunları alkışlarla izlendi.

Amatör Spor Haftası’nda ayrıca; Uluslar arası Müsabakalarda derece alan sporculara plaket verildi.

Plaket verilen sporcular şunları:                                     

Ali Osman Bayar – Kıck Boks Avrupa Kupası – 3.sü

Rabia Karagöz – Kıck Boks Avrupa Kupası – 3.sü

Eymen Mandıracı Kıck Boks Avrupa Kupası 3.sü

Pınar Akyol Bayanlar Gülle Atma Balkan Şampiyonu

Alperen Karahan Gülle Atma Balkan Şampiyonu Akdeniz Oyunları 2.si Avrupa 3.sü

Sudem Denizli Yüze 200 mt Sırt Üstü Avrupa Gençlik Olim. Yaz Festivali 3.sü

Mesme Taşbağ Görme Eng. Büyük Bayanlar Judo Avrupa 3.sü

Sude Gün Bilek Güreşi Sol Kol Avrupa Şampiyonu

Zeynep Sude Üstünkaya Bilek Güreşi Sol Kol Avrupa 2.si

Tuğba Yıldırım Bilek Güreşi Sağ Kol Avrupa Şam. Sol Kol Avrupa 2.si

Olcay Avşar Bed. Eng. Bilek Güreşi Sol Kol Avrupa 2.si

Arif Başar Durak Bed. Eng. Bilek Güreşi Sol Kol Avrupa Şampiyonu

Ayşegül Yenişen Bayanlar Badminton Avrupa Şampiyonu

Gülsena Karakuyulu Byn.Tekwondo Poomse Avrupa Şampiyonu

Sümeyye Boyacı Dünya Şampiyonu

Cansu Şenyüzlü Yüzme 50 mt Sırtüstü

Editör: TE Bilişim