26 Ekim 2019 Cumartesi günü  Sarısungur Göletinde ve 27 Ekim 2019 Pazar Porsuk Çayında , Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin düzenleyeceği  Dragon yarışları için  Eskişehir’de toplumun değişik kesimlerinden farklı meslek gruplarındaki  kadınlar bir araya gelerek AMAZONLAR KADIN DRAGON KÜREK TAKIMINI  kurdu. 

Erkek egemen bir toplumda kadın olmanın zorluklarına karşı dayanışma için kurulan Amazonlar Dragon Kürek takımı üyeleri, devamlı olarak bastırılmaya, sindirilmeye çalışılan  şiddet gören kadınların, toplumun en önemli parçası olduğuna dikkat çekmek istediklerini belirterek, kadın hakları ve kadına yönelik şiddete dur demek için tüm destekçilerinizi  etkinliğe davet ediyor.  Etkinlik için ; 27 Ekim 2019 Cumartesi Sarısungur göletinde Elemeler , 27 ekim Porsuk çayında Finaller olacağını belirttiler  . Etkinliğin temasını kadın özgürlüğü kapsamında oluşturduklarını ifade eden Amazonlar  Dragon Kürek Takımı üyeleri, “Kadınız, Ayrımsız , Buradayız” diyerek ,kadın gücü ,kadın dayanışmasını ve kadının hayatın her alanında var olduğunu, olabileceğini göstermek istiyorlar. Evlerine sığmayan kadınları, hayatın her alanında “Buradayız, Biz varız” demek için  birlikte kürek çekmeye çağırıyorlar. Seneye bir çok kadın dragon takımını yarışta görebilmeyi umut ediyorlar .

Aynı zamanda Amazonlar Dragon Takımı olarak şehir dışındaki dragon yarışlarına da katılıp bu kadın dayanışmasını ve gücü koruyup yayacaklar.

Editör: TE Bilişim