Göztepe A.Ş.-Eskişehir Spor 1.lig Play Off Final Müsabakasında Çıkan Olaylarla İlgili Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın Açıklaması yaptı. Açıklama şöyle; "04.06.2017 tarihinde ilimizde oynanan Göztepe A.Ş.- Eskişehir Spor 1. lig Play off Final müsabakası esnasında meydana gelen ve her iki takım taraftarları içerisinde bulunan bir takım marjinal grupların öncülüğünde gerçekleştirilen olaylarla "kamu düzenini bozmaya yönelik, toplumda infial - endişe ve panik yaratacak" nitelikte yaygın şekilde maytap, meşale ve sis bombası kullanıldığı ve  kapı ve turnikeler ile koltukların kırılarak ve çimlerin yakılması suretiyle kamu malına zarar verildiği, söz konusu eylemlerin her iki takım taraftarı olan geniş  bir seyirci gürûhu tarafından işlendiği tüm spor kamuoyu tarafından açıkça görülmüştür.

Müsabakanın yapıldığı günün hemen ertesinde (05.06.2017)  Antalya Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel ve geniş bir çalışma ekibinin  Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak 2.5 ay boyunca yürüttüğü çalışmalar neticesinde toplam 7 terabaytlık (Tb) Stad güvenlik kamera görüntülerinin 4 Tb'lık kısmının kare kare incelemesi sonucunda bugün (18.08.2017)  Antalya merkezli İzmir, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Aydın ve Mardin illerini kapsayan bir Operasyon (1. Dalga) gerçekleştirilmiştir.

Belirtilen suçları "Organize Bir Şekilde ve Örgütlü" olarak gerçekleştirdikleri şu an itibariyle tespit edilip değerlendirilen her iki takım taraftarları içerisindeki marjinal şüpheli sayısı (46), "Kamu Malına Zarar"verilmesi olayına karışan şüpheli sayısı (26) ve operasyon kapsamında haklarında "yakalama ve gözaltı kararı" verilen toplam şüpheli sayısı da  (72)'dir.

Şüphelilerden şu an itibariyle  (59)' u  ikamet ettikleri Antalya, İzmir, Eskişehir, İstanbul, Mardin, Ankara ve Aydın illerinde bugün sabah saatlerinde yapılan "eş zamanlı operasyonlarla" yakalanarak gözaltına alınmış ve yapılacak adli işlemleri için  ilimize getirilmektedirler.

Diğer şüphelilerin yakalanma çalışmaları devam etmektedir.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında;

1-) TCK Md. 220 "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak",

2-) TCK Md.  174 "Tehlikeli Maddeleri İzinsiz Bulundurmak",

3-) TCK Md. 152 "Kamu Malına Zarar Vermek" suçlarından ayrı ayrı adli soruşturma

      yapılacaktır.

4-) Ayrıca; Stadyuma biletsiz olarak Kapı Giriş Turnikelerinden "çift giriş" yapmak suretiyle girdikleri kamera görüntülerinden ve Passolig Kartlarının tek tek incelenmesinden tespit edilen her iki takımın taraftarı toplam (1.896 ) kişiye de 6222 Sayılı Kanun'un ilgili maddeleri doğrultusunda Yetkili Adli Mercilerce "Müsabakaları İzlemekten Men" ve "25'er Gün Adli Para Cezası" işlemleri ve yaptırımları  uygulanacaktır.

5-) Emniyet Müdürlüğünce (2.000) Polis ve (800) Özel Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam (2.800)  güvenlik görevlisinin görevlendirildiği  müsabakada, Stadyuma girişte "Üç Aşamalı Bir Arama Planı"yapılmasına rağmen, atılan patlayıcıların kapı turnikelerinden içeri sokulmasında  "İhmali ve Duyarsızlığı Bulunduğu" kamera kayıtlarından tespit edilen (107)'si Polis, (120)'si Özel Güvenlik olmak üzere toplam (227) güvenlik görevlisi hakkında da ayrıca idari soruşturma yapılacaktır.

Ayrıca; Stadyum güvenlik kameraları ile Emniyet Kameralarından elde edilen 7 Tb görüntülerin geri kalan kısmının incelenmesini müteakiben işlenen fiillerle ve suçlarla ilişkileri belirlenecek olan şüpheliler hakkında da C. Başsavcılığı ile koordineli olarak yeni bir operasyon (2. Dalga) yapılacaktır.

Ülkemizde herkesin ve her kesimin arzu ettiği ve özlemle beklediği "Temiz Tribün ve Temiz Spor" anlayışının hakim kılınması dileğiyle...

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

Editör: TE Bilişim