Eskişehirspor Teknik Direktörü Cengiz Seçsev Eskişehirspor gazetesine açıklamalarda bulundu. Hak edenin formayı alacağını kaydeden Seçsev, asla pes etmeyeceklerinin altını çizdi.

Eskişehirspor’da görev almanın kendisi için özel olduğunu söyleyen Seçsev, “Önceden taraftarıydım, şimdi de teknik direktörüyüm. Eskişehirspor’a ve Eskişehir gençliğine faydamız dokunursa çok daha mutlu olacağız. Adaletli bir şekilde forma dağıtıp, alınabilecek en başarılı sonuçları almaya çalışacağız.Mevcut kadromuzda bulunan futbolculardan alınabilecek maksimum performansları almak istiyoruz. Çok çalışan, çok isteyen, hak eden formayı alır. Hak edene hak ettiğini vermek bizim görevimiz. Beni tanıyan herkes ne kadar adaletli birisi olduğumu söyleyecektir. Futbolda torpilin affı olmaz. Sahada iyi şeyler yapabilecek en iyi kadroyu sahaya süreceğiz ki biz de istediğimiz sonuçları alabilelim” dedi.

“ASLA PES ETMEYECEĞİZ”

‘Uzun süredir kazanamayan bir takımın ciddi bir özgüven problemi var demektir’ diyen Cengiz Seçsev,“Seviye yetersizliği de bir gerçek. Ligdeki rakiplerimiz önemli bütçelerle kurulmuş takımlar. Süper Lig tecrübesi olan çok sayıda oyunculara sahip olan takımlara karşı kazanmaya çalışıyoruz. Her serinin bir sonu vardır. Hiçbir zaman pes etmeyeceğiz. Mücadele etmeyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mağlup olmak futbolun içerisinde olan bir durum ancak biz artık sürekli mağlup olan bir takım imajından en kısa sürede kurtulmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HATA YAPMAKTAN KORKMAMALIYIZ”

"Saha dışarısından gördüğümüz Eskişehirspor ile saha içerisinde gördüğümüz takım arasında ciddi farklılıklar var" yorumunu yapan Seçsev, “Gol pozisyonlarına giren ancak bunu skora yansıtamayan bir takımız. Bunu acil olarak düzeltmemiz gerekiyor. Kazanmayı öğrenmek kolay değil. Kazanmanın çok fazla unsuru vardır. Oyun sistemine sadık kalmak olmazsa olmazdır. Sahaya gol yememeye değil, gol atmaya çıkan bir takım olmamız gerekiyor. Hata yapmaktan korkmamak gerekiyor. Hata yapmaktan korkan birisinin özgüven problemi var demektir. Bunu aşmamız gerekiyor. Özgüven problemi aşıldığında Eskişehirspor çok daha iyi futbol oynayacak ve istenilen sonuçlar da gelecektir” yorumlarını yaptı.

“PLANLAMALARA GÖRE HAREKET EDECEĞİZ”

Sezon sonuna kadar hedefin belli olduğunu aktaran Seçsev,  “Önümüzdeki sezon bu takımda başarılı olabilecek oyuncuları belirlemek ilk görevimiz. Bildiğim kadarıyla yönetimin A planı ve B planı var. Bizim bu iki plana göre de hareket etmemiz gerekiyor. A planı transfer tahtası açılırsa, B planı da açılmazsa üzerine kurulmuş planlamalar. Önümüzdeki süreçte bu planlamalara göre hareket edeceğiz” dedi.

“Diğer takımlarla aramızdaki fark kapanacak dersek doğru olmaz” açıklamasını yapan Cengiz Seçsev, “Ne yazık ki, yaşanılan süreç gereği; genç oyuncularımız henüz bu lige ne fiziksel açıdan, ne de mental açıdan hazır değilken sahaya çıkmışlar. Transfer tahtasının açılamaması nedeniyle zorunluluktan aldıkları formaya zaman içerisinde yavaş yavaş alışmaları gerekirken, hepsinden direkt tam performans beklentisi içerisine girildi. Ne kadar aza indirebiliriz diye bakmak lazım. Tüm çabamız da bu doğrultuda olacak” dedi.

“OYUNCULAR ALTYAPIYA GÖNDERİLMEDİ!”

Kadrodaki oyuncu sayısının düşürülmesi konusuna değinen teknik sorumlu Seçsev şu ifadeleri kullandı: “40 kişilik oyuncu kadromuz vardı. Bu sayıyı 23+3 olarak sabitledik. 23 futbolcu, 3 de kaleci. Profesyonel takımlar bu sayıda futbolcu ile antrenman yaparlar. Sayının artması durumunda ne yazık ki istenilen performanslar alınamıyor. Kalan 17 futbolcumuzu alt yapıya göndermedik. Ara bir kadro kurduk. Biz A takımla ayrı, bu oyuncularla ayrı antrenman yapıyoruz. Mesaimizi ikiye katladık diyebilirim. Bu 17 futbolcuyu sürekli takip ediyor ve gözlemliyoruz. Altyapıdan da 3-4 oyuncuyu bu ara kadroya dahil ettik. 20 civarı oyuncu A takımdan ayrı olarak çalışmalarına devam edecek. İstediğimiz seviyeye gelen oyuncular A takımla çalışma fırsatı yakalayacak. A takımda form düşüklüğü yaşayanlar da ara kadroya gönderilecek. Bir oyuncunun A takımda mı yoksa ara kadroda mı olacağına tamamen kendi performansı karar verecek. Biz sadece hak edene hakkını vereceğiz”

Kaynak Eskişehirspor gazetesi

Editör: TE Bilişim