NOT: diğer fotolar galeride 

Haber Varol Alkılıçgil

 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında önceki gün ertelenen atletizm yarışları dün gerçekleştirildi.  

 Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi’nde anlamlı bir yarışa daha ev sahipliği yaptı. Atletizm İl temsilciliğin organize ettiği ancak Önceki gün yağmur dolayısıyla ertelenen yarışlar dün yapıldı. 

Bir günlük aranın ardından gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma atletizm müsabakalarında 10 branşta yaklaşık 120 sporcu ter döktü.  Nefesleri kesen müsabakaların ardından dereceye giren sporculara dünün anlam ve önemini belirten madalyalar takdim edildi.

Özel Görüntüler Vardı

Antrenör ve hakemlerinde en az sporcular kadar terlediği yarışlar küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleştirildi. Karşılaşmalara milli sporcuların dahi ilgisinin olması dikkatlerden kaçmazken, başarılı atletler içinde iyi bir ön hazırlık oldu. Özel sporcularında yarışlara katılması günün daha renkli hale getirdi. Görme engelli sprinterlerin gülle branşında ilk kez deneyim yaşamaları ortaya oldukça özel görüntüler çıkardı.

Eskişehir Atletizmi Farkındalığını Gösterdi

Atletizm İl Temsilcisi Muammer Daldaban “Bu anlamlı yarışlarda emeği geçen başta antrenör ve hakemlerimize çok teşekkür ediyorum. Sporcularımızın bu müsabakalara olan ilgisi bizleri daha da sevindirdi.  Ülkemizin sporun birleştirici gücüne her anlamda ihtiyacı olduğunu gösteren güzel bir program yapılmakta… Etkinliklerin bir parçası olmak bizleri çok sevindiriyor. Eskişehir atletizm camiası yine en güzel şekilde farkındalığını göstermiştir. Tüm antrenör ve sporcularımızın yeni sezonda başarılı olmasını diliyorum. Özellikle önümüzde ki hafta içinde U20 Milli takımıyla İsveç’te ki Avrupa Şampiyonası’na katılacak Eskişehirli atletlerimizin göğsümüzü kabartacağına inancım tam” dedi.

Editör: TE Bilişim