Eskişehirspor eski başkanlarında Aydın Begiter, mevcut başkanı Sinan Özeçoğlu’nun   hakkında yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.   Sinan Özeçoğlu’nun Kulüp Sitesinde benimle ilgili yaptığı açıklamaları  esef ve üzüntü ile izledim.

Geçmiş Kongre süresince Divan Kurulu Başkanı olarak kulübün  kayyuma devredilmemesi ve mevcut kadronun korunması amacı ile yaptığımız çalışmalar ve harcamalar için teşekkür beklerken bu harcamaların kulüpten talep ettiğim iddiasına cevaben;

       ‘’ Bu harcamalarım ile ilgili olarak Sinan Bey’den Bir Lira aldıysam ispat etsin.Edemezse müfteri bir kişi olarak kötü bir karakter ortaya koymuş olacaktır’’.

         52 yıl  evvel    10 arkadaşımla birlikte bu kulübü kuran bir kişi olarak; Eskişehirspor’u kullanarak  reklamımı  yapacağım  iddiasına kargalar bile   gülmez.           

        52 yıl içinde 17 yıl  bu Kulüb’te genel kaptanlıktan başlayarak, Teknik As Başkan ve 7 yıldır Başkan olarak  hizmet etmenin  gururunu yaşıyorum.Şu anda  o dönemlerde  Kazandığımız Türkiye Kupaları ,Başbakanlık Kupaları,Balkan Şampiyonluğu Kupası ve de en önemlisi Cumhurbaşkanlığı Kupası bu hizmetlerimizi taçlandıran onuru ve şeref abidesi olarak taşıyoruz.

           Eskişehirspor kurulduktan iki yıl sonra doğmuşsun Sinan Bey,biz bu başarıları elde ederken siz  kısa pantolanla mahalle aralarında geziyordunuz.

         Kulüp için efsane olmuş Türk  Futbol Dünyası’nın saygın bir kişisi olarak her gittiğim şehirde itibar gören bana,reklamını yapmak  için para veriyor.verdiği paraları geri istiyor gibi ifadelerinden dolayı sana teessüflerimi iletirim.

         Bu 52 yıl içinde Kulübün kuruluşundan kadronun oluşması  için bende dahil on arkadaşım ve Rahmetli Yalçın Kılıçoğlu’nun verdiği paralarla  transfer yapılarak Kulübü kurduğumuz  o günden bu güne  muhtelif zamanlarda  Kulübe muhtelif yardımları yapmış  ki en son olarak  Rahmetli Selami Vardar Başkanımıza 2 milyon dolara yakın Kulüpteki Spor Toto ve hasılat gelirleri üzerindeki temlik hakkıma rağmen bunların hepsini silerek ,bu alacaklarımdan feragat ederek Kulübü sıfır borçsuz olarak devretmiş bir Eskişehirspor sevdalısıyım.1993 yılı Genel Kurul Zabıtları, o Genel Kurula  katılan noter’in tespit tutanakları en  canlı şahidimdir.

        Sen Sinan Bey,  Eskişehirspor tarihinde dört ayda    Kulübü  terk edip kaçan ilk başkan olacaksın…Bu ayıp yetmiyormuş gibi  birde  bu şehrin  seçilmişleri Sayın Nabi Avcı,Sayın Harun Karacan  ve Sayın Dündar Ünlü ‘yü  ayrıca    Sayın Yılmaz Büyükerşen ve  Belediye Başkanları’nın  hepsini suçlu hale getirip taraftarın önüne attınız.Son beş yıldır  Kulübün yönetim kurullarında yer alan   YÜZÜN  üzerinde bu şehrin iş adamları, sanayicilerimizi, bürokratlarımızı  şaibeli ilan ederek Savcılığa şikayet ettiniz.Bu yönetimler yanlış yapmış, hatalı yönetim göstermiş olabilirler.Ama asla şaibeli insanlar değildir.

         Bu şehirde Eskişehirspor’a  hizmet edebilecek  tüm  kesimleri kötülediniz ve taraftarın önüne attınız.

         Gelinen bu noktadan sonra Eskişehirspor’a kim yardım eder,kim görev alır.Hepsini bu Kulüpten soğuttunuz,suçladınız ve uzaklaştırdınız.

Herkes yanlış,herkes şaibeli  bir tek siz mi doğrusunuz?

Geçmiş Devlet Bakanımız Rahmetli Seyfi Öztürk ‘te yardım sözü vermiş ama yapamamıştır.Buna rağmen bu bahaneye sığınıp Kulübü bırakıp kaçmayarak Rahmetli  Murat İnce ,Rahmetli Celal Sölpük ve ben Aydın Begiter 10 sene Kulüp yönetiminde bulunmuş ,kupalara kavuşmuş Türkiye’yi  Avrupa Kupalarında da yıllarca temsil etmiştir.

            Aydın Begiter olarak     zamanın  Enerji Bakanı Cemal Büyükbaş’ın ricası ve destek sözü üzerine  Kulüp başkanlığını aldığımda herhangi bir yardım göremeden Cemal bey 3 ay sonra Bakanlıktan ayrıldığı halde ‘’ Siyasiler Söz verdi,Yerine Getirmedi,Hadi Bana Elveda’’ demedim.Tam 7 yıl sıfır yardımsız ve sıfır gelirsiz bu kulübü yönettim.Bu dönemde Beşiktaş’ı yenerek Rahmetli Turgut Özal’dan  Başbakanlık Kupasını aldık.

          Eskişehirspor sevdalısı olduğunu ifade eden sen, gerçeği söylüyorsan bu  günleri yaşamış ve gurur duymuş olman gerekir .Sana bu gururu yaşatanlara da böyle iftiralarla dolu acı saldırılarda bulunmazdın.

           Kulübe bu zor günlerde yardım etmekten başka bir amaç taşımayan  Balıkkesir deplasman giderlerini karşılama  duygumuzun,böylesine nankörane bir tepkiyle  karşılanmasının takdirini sevgili Eskişehirspor camiasına bırakıyorum.

Hem para yok,bittik diye her gün gazete sütunlarında ağlayacaksın hemde gelen yardım taleplerini böylesine çirkin davranışlarla ret edeceksin.

YAZIKLAR OLSUN..

ÖZEÇOĞLU NE DEMİŞTİ

Hepimizin bildiği gibi zorlu bir süreçten geçen kulübümüz bu hafta deplasmanda, Balıkesir Boltok  ile karşılaşacaktır. Önceki haftalarda takımımızın deplasman masraflarını karşılık beklemeden üslenen tüm kişi ve kurumlara Eskişehirspor yönetimi olarak yürekten teşekkür ederiz.

Göreve gelmeden hemen önceki  dönemin Divan başkanı Aydın Begiter kulübümüzün yiyecek, forma, eşoftman vb. gibi giderlerini karşılık beklemeden üstlendiğini açıklayarak büyüklük örneği göstermiş ve tüm şehre örnek olmuştur.

Fakat yönetim olarak göreve geldiğimiz ilk gün kongre salonu’nda Eskişehirspor için harcadığı bu parayı yönetimizden talep ederek bütün yönetimimizi hayrete düşürmüştür.

Bugün kulübümüze haber gönderen Sayın Aydın Begiter yaklaşık 18.000 lira olan  deplasman ücretini karşılamak istediğini kulübümüze bildirmiştir.

Biz yönetimde kaldığımız sürece, kulübün deplasman ve acil masraflarını karşılayacak gücümüz bulunmaktadır.

Eskişehirsporumuzun şuan ki asıl problemi takımı deplasmana götürecek maddi kaynağı bulmak degil, tüm kamuoyunun önünde karşılık beklenmeden yapılan yardımların  daha sonra arka plandan geri istenerek şehrimizin en önemli değeri olan

Eskişehirspor üzerinden reklam yapılmaya çalışılarak kulübümüzün zor duruma düşmesidir.

Aydın Begiter’e teşekkür eder, deplasman masrafını yönetimimizin karşılayacağını kamuoyuna bildiririz.

Eskişehirspor Yönetim Kurulu

Editör: TE Bilişim