Çanakkale’de gerçekleşen sezon öncesi kampını tamamlayan Selka Spor takımı, Çanakkale Şehitliği ziyaretinde bulundu. Kampın son gününde yapılan gezide ilk olarak Rumeli Mecidiye tabyasını ziyaret eden ve burada Seyit Onbaşı’nın Ocean zırhlısını batırışıyla ilgili detaylı bilgi alan oyuncular, Çanakkale Boğazı’nın dioraması ve top mermilerinin de sergilendiği batarya ve tabyaları gezdi.

 Anzak Koyu’na giderek Çanakkale Savaşı’nın gelişim sürecini detaylarıyla dinleyen Beton Adamlar, dünyanın en kahraman alayı olarak da bilinen 57. Alay’ın şehitliğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şarapnel parçasıyla yaralandığı Conkbayırı’nı da ziyaret etti. Çanakkale Şehitliği gezisi, Abide ziyaretiyle sona erdi.

 Takım otobüsünde bir konuşma gerçekleştiren ve kamp boyunca gösterdikleri emek ve efor için takıma teşekkür eden Kulüp Başkan Yardımcısı Yenal Kaya, takımdaki uyumun, arkadaşlığın, takım kimyasının beklediklerinin çok üzerinde olduğu söyledi. Şehitlik ziyaretinin amacının ise; öncelikle vatanın hangi şartlarda kurtarıldığını bir kez daha görmek ve hissetmek olduğunu ifade eden Kaya,  ayrıca Çanakkale savaşının insanların inandığında başarabileceklerinin, karşısında hiç bir gücün duramayacağının göstergesi olduğunu da sözlerine ekledi.

 Selka Spor takımı daha sonra Eskişehir’e hareket etti.

Editör: TE Bilişim