Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı ve Nefer Tribün lideri Murat Diri, önemli açıklamalarda bulundu. Diri'nin açıklaması şöyle; "Zor zamanımızda, hızır gibi yetiştiniz. Ortaya koyduğunuz onurlu mücadele ile gönlümüze girdiniz. Yaşınızdan ve tecrübenizden beklenmeyecek şekilde gayret gösterdiniz. Bunları için sizlere teşekkür ediyoruz ve #BizimÇocuklar diyerek bağrımıza basıyoruz…

Ancak şunu da unutmamak gerekir ki; Eskişehirspor’un içine düştüğü bu zor durum sizler için bulunmaz bir fırsattır. Eskişehirspor sevdalılarını kahreden bu durum sizlerin hayatınız boyunca yakalayamayacağınız bir fırsata dönüştü.
Lisans problemi olmasaydı bugün hiçbirinizin adını bile bilmeyecekti bu insanlar.
Bu problem ortaya çıktı ve hepiniz için muazzam bir fırsat oldu.
Kendi sahamızda oynadığınız oyunun yüzde 10’unu dış sahada oynayamıyorsunuz.
Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynayanlar da sizsiniz Adana’da, Giresun’da, Denizli’de oynayan da sizsiniz.
Değişen nedir!?
Neden kendi sahamızda aslan kesilip deplasmanlarda averaj takımı oluyorsunuz?

Arkadaşlar, elinize geçen fırsatın kıymetini bilin.
Koca bir kentin bütün umutları sizlerde, bunu hissedin yüreklerinizde.
Biz sizden içerde dışarda her maçı kazanmanızı beklemiyoruz ama averaj takımı olacak kadar basit bir takım da değilsiniz sizler.
Sırtınızda taşıdığınız formanın kıymetini ve ağırlığını iyi bilin!
Bu formanın, bu armanın sevdalıları her maçta 4-5 yemeyi daha fazla kaldıramaz! Haberiniz olsun.
Herkes aklını başına alsın!
Kendi stadımızda biz elimizden gelen desteği veriyoruz. Deplasmanlara bin bir zorlukla ve yoklukla gelebildiğimiz kadar her yere geliyor sizleri yalnız bırakmıyoruz ama sizler de deplasman maçlarında kendinizi salmayın arkadaşlar!
Hemen demoralize oluyor oyundan kopuyorsunuz.

Acilen silkelenip kendinize gelin. Adana’da yaşadığımız hezimet son olsun!
İçerde aldığımız puanlara deplasman puanları da eklemenin zamanı geldi geçti!
İçine düştüğünüz dış saha rehavetinden çıkın ve aslanlar gibi mücadele edin. Terinizin değil kanınızın son damlasına kadar mücadeleden vazgeçmeyin.
Bunu biz kendimizden çok sizler için istiyoruz.
Şunu asla unutmayın ki, Ocak ayında lisans sorunu çözülürse bu performansınızla bir çoğunuzun kadroya girmesi zor. Belki de hayatınızın fırsatı önünüze geldi. Bu fırsatı böyle kolay harcar elinizin tersiyle isterseniz emin olun Allah bunun hesabını sorar.
O sebeple daha çok gayret etmelisiniz ve Ocak ayı geldiğinde vazgeçilmez olmalısınız.
Biz de Bizim Çocuklar ile devam diyerek gururlanalım sizlerle!
Formanızdaki zaferin şahlanan renklerini yüreğinizde hissedin ve o sahada ona göre mücadele edin.
Bu formayı taşıyan arkadaşlarımız ilk yarı sonunda en az 20 puan toplamakla yükümlüler o puanı almadan kimse havaya girmesin. Şehirde göğsünü gererek gezmek için ailenizin başını dik tutmak için, arkanızda olan onbinler için o sahaya ruhunuzu koyun..

Bu vesile ile taraftarımızdan da ricamız; Şu an şehirin ayağa kalkıp ocak ayı transfer dönemine lisansları yetiştirmek için herkes elini taşın altına koymalı ve belki de bu son fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Ayrıca sahadaki genç kardeşlerimize “ona messi buna Modriç ona bilmem kim” diyip bu çocukları rehavete sokmayın. Herkes kendine çeki düzen versin.!

Unutmayın; o forma kutsaldır nasip olmaz herkese"

Editör: TE Bilişim