Kaynak Şehir Gazetesi Nazım Aydın

Eskişehirspor’un uzun yıllar siyah kırmızılı formayı giymesi beklenen İbrahim Halil Öner, gazeteniz Şehir’e konuştu. Yaşanan korona virüs salgını dolayısıyla memleketi Siirt’te ailesinin yanında bulunan İbrahim, Eskişehir’e selamlarını ileterek “Evdekal” çağrısında bulundu. 

183 maç 61 gol
Eskişehirspor’un birçok oyuncuya göre daha tecrübe kazanan isimlerinden biri olan İbrahim Halil Öner’in Siirt’ten tüm Eskişehir’e selamı var. İbrahim ailesiyle birlikte liglere verilen uzun bir aradan faydalanarak Siirt’e bulunuyor. 
Siyah kırmızılı ekibe 2012-2013 sezonunda Kurtalan Belediyespor’dan gelen genç oyuncu U17’de başlayan futbol hayatını U19, U21 ve A takım olmak üzere toplamda 183 maça çıktı. Rakip ağlara 61 gol bırakmayı başaran İbrahim Halil Öner, bu kadronun zoru başaracağını söyledi. 

Genç bir ekibiz
Gazetemize önemli mesajlar veren genç oyuncu İbrahim Halil’in tek dileği ve isteği özellikle inanılmaz şekilde takımlarına sahip çıkan taraftarların yüzünü güldürmek. 
Bunun için çok çalışacağının sözlerini veren İbrahim Halil Öner, “Bu sezon talihsizlikler yaşadık. İyi bir hava yakaladık ancak o galibiyet serileri yerini mağlubiyetlere bıraktı. Genç bir ekibiz. Takım içinde arkadaşlarımızla birlikte tek hedefimiz bu takımı ligde tutabilmek. Siyah kırmızılı renklere gönül verdim. İnanıyorum ki bu zor günlerden inşallah taraftarlarımızın desteğiyle kurtulacağımızı düşünüyorum” dedi. 

Dağılmazsak başarıyız
Bizim şuan için mevcut kadro ile son iki sezondur takım arkadaşlarımla neredeyse 5-6 yıldır birlikte mücadele veriyoruz. Ben şuna inanıyorum ki takım içinde dağılmazsak bu kadro önümüz sezon içinde devam kararı alırsa zorlukları başarıp hedefimize ulaşacağımızı söyleyebilirim. Yaşanan tüm olumsuzluklarda bile hiçbir arkadaşım sizlerde biliyorsunuz gençlerimiz gemiyi terk etmedik. İnanıyorum ki önümüz sezon güzelliklerle dolu bir yıl olacağını ümit ediyorum ben ve arkadaşlarım zorlukları aşacağımızı rahatlıkla söylüyorum.

Virüs futbola ara verdi
Özellikle bu sezonun ikinci yarısından itibaren arkadaşlarıyla birlikte formanın hakkını verebilmek için savaş verdiklerini ancak istedikleri sonuçları alamadıklarını belirten İbrahim Halil Öner’in de tek isteği ve arzusu bu takımın ligde kalması. 
Bu sezonun devam edip etmeyeceği yönünde kaygılarının olduğunu ifade eden İbrahim, “Ülkemiz bir virüs ile karşı karşıya. Sadece ülkemizde değil tüm Dünya’da binler hayatını kaybetmiş durumda. Bunları televizyonlardan takip ediyoruz. Geçte olsa bizim ligler de korona virüs nedeniyle ertelendi. Liglerin devamı şu aşamada zor görünüyor. Bu lig bu şekilde tescil edilir mi bilmiyorum. Küme düşmenin kaldırılacağı söylemleri yapılıyor. Artık kararı bekleyeceğiz” diye konuştu. 

Evde kalın sağlıkla kalın
Yaptığı güzel açıklamalarla herkesin içini ısıtan genç oyuncumuz İbrahim Halil Öner’in tek isteği ve arzusu yaşanan korona virüs salgını dolayısıyla ülkemizde ölümlerin yaşandığını bu ölümlerin son bulması için dua ettiğini ve özellikle mecbur kalmadıkta tüm taraftarların ve ülkede yaşayan herkesin evde kalarak sağlıkla hayatlarını sürdürmelerini istedi. 
Antrenmanlarını evinde ailesinin yanında aksatmadan devam ettiğini ifade eden İbrahim Halil Öner’in ülkenin yaşadığı kabustan korona virüs salgınından Türkiye’nin birlik beraberlik içinde kurallara uyarak aşacağını söyledi. 

İBRAHİM HALİL’İN 
ES ES MACERASI

2012-2013 sezonu
34 maç U17 
2013-2014 sezonu
32 maç U19
2014-2015 sezonu
28 maç U21
2015-2016 sezonu
Tavşanlı Linyit 3 maç
Erzin Belediye 2 maç
2016-2017 sezonu
18 maç U21
2017-2018 sezonu
6 maç TFF 1. Lig
12 maç U21
2018-2019 sezonu
30 maç TFF 1. Lig
2019-2020 sezonu
22 maç TFF 1. Lig

Editör: TE Bilişim