Eskişehirspor Başkan Vekili Fatih Sezer  www.esgazete.com'a konuştu. Sezer, özellikle sözleşmesi biten oyuncular ile ilgili “Sözleşmesi biten 12 futbolcu  ile yapılan ilk görüşmeler olumlu sonuçlandı. Korona virisü alarmı üst seviyeye çıkınca görüşmeleri sonuca bağlayamadık. Ancak olumsuz bir durum yok. Sözlü olarak anlaşmaya varıldı.  Herkes kalmak istiyor. Biz de bütün futbolcuları tutmak istiyoruz” dedi.

“BU İŞ UZUN SÜRECEK”

Liglerin başlamasının şu anda çok zor olduğunu da söyleyen Sezer “Her geçen gün artan bir vaka sayısı var. Her şeyin kademe kademe yasaklanması, durdurulması nedeniyle yakın bir zamanda her hangi bir spor müsabakasının oynana bileceğini düşünmüyorum. Futbol camiasından da pozitif sonuçlu vakalar çıktı. Bu riski kimse alamaz. Ligin 1-2 ay içinde başlaması mümkün görünmüyor. Bu iş uzun sürecek. Bu yıl maç oynatılmayacaktır diye düşünüyorum. Doğrusu da budur. Sonuca nasıl bağlarlar bilemem.. Düşmeyi kaldırır, takım sayısını mı artırırlar, ligi saymaz yeniden mi başlatır oralar onların bileceği iş” dedi.

“BU ŞEKİLDE KİMSEYİ KÜME DÜŞÜREMEZLER”

Sezer ayrıca ‘Maaalesef bütün dünyayı sarsan bir durumdan Eskişehirspor ve düşme potasındaki takımlar adına olumlu bir durum çıkabilir. Biz buna sevinecek değiliz. Bam başka bir durum. Tabiki ligde kalmak istiyoruz. Hala da umudumuz vardı.  Küme düşürmenin gerçekleşeceğini düşünmüyorum

Bu şekilde kimseyi küme düşüremezler” dedi. Sezen son olarak “Futbolculara verilen izin uzatıldı. Evden antrenmanlarına devam etmeleri sağlanıyor. İşin başında tesisler dezenfekte ettik. Personel yarı zamanlı çalışıyor” dedi.

“SONUCU BEKLİYORUZ”

Eskişehirspor başkan vekili Fatih Sezer   “Pinto'dan ödeme yapılmaması durumunda küme düşürülme ile ilgili yazı geldi. Biz de UEFA'ya savunmamızı yaptık. Sonucu bekliyoruz. UEFA diğer takımların bütün ödemelerindeki vadeyi uzattı. Buradan da bir uzatma çıkacaktır.  Aksi bir karar çıkarsa bize süre verecekler. Ödeme yapamazsak küme düşürülürüz.  Pinto'ya eninde sonunda ödememiz lazım. Yakın bir zamanda ödememiz mümkün değil” dedi.

Editör: TE Bilişim