Haber Varol Alkılıçgil

Okul-Kulüp işbirliğinin Türkiye’deki önemli örneklerinden Eskişehir Hidayet Türkoğlu Basketbol Okulları, altyapıda yarışmacı takımları ile çalışmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz sezonlarda Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Basket ve Edremit Belediyesi Gürespor Basketbol Takımlarında kondisyoner olarak görev yapan ve yeni sezonda ekibe katılan Burak Önsay, yaz kampında olduğu gibi, haftanın 7 günü yarışmacı takımlarla ilgileniyor. Önsay, yeni sezona da şampiyonluk hedefi doğrultusunda giren sporcuların performans ve fiziksel gelişimleri için bütün ekip gibi yoğun mesai harcıyor.

Takımlar her sabah Osmangazi Spor Sahasında yapılan günün ilk antrenmanlarında atletizm yaparak, aerobik ve anaerobik ile birlikte dayanıklılığa dayalı idmanlar gerçekleştiriyor. Günün ikinci antrenmanları Gelişim Okullarında teknik ve taktik ağırlıklı geçiyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren antrenör Toygarhan Yeşilcan “Antrenmanlarda tüm oyuncu ve teknik ekip maksimum konsantrasyon ve özveriyle çalışıyor. 2 sene önce 2005-2006 doğumlu sporcular ile Türkiye Şampiyonasına giden ekibimizle, bu sene de şampiyonaya gitmek ve dereceye girmek istiyoruz. Gelişim Okullarıyla bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız sürecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim