< p>

Not: Eskişehirspor açıklamaları 7. dakikadan sonra 

Gazetecilerin Eskişehirspor yöneticilerinin belediyelerin yardımı konusu ile ilgili sorularını yanıtlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Eskişehirspor’a yasal anlamda nasıl yardım edeceğini göstersinler, söylesinler” diye yanıt verdi.

Eskişehirspor’un genel kurulunda Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal’ın , ‘şirketleşin’ sözlerini dile getirdiğini hatırlatan Büyükerşen, şirketleşme konusunu akademi başkanlığında, Rektörlük ve Belediye başkanlığı sırasında yıllardır söylediğini ve uyardığını söyledi.

Dernek sistemi ile futbolun yönetilemeyeceğini ifade eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “Rakiplerin dernek değil şirketler. Düşünün sizin gazeteleriniz bir Sabah gazetesi ile veya büyük gazete ile rekabet edebilir misiniz? Edemezsiniz.

Belediyeler hisse alınırsa şirket kurulurmuş. Hisse alma hakkım olsa altın alırım. Ben hissedar olamam. Aşkla meşkle olmaz. Taraftarı avutuyorlar. Şu futbolcuyu alalım diyorlar. Futbol para işi ticaret işi olmuş. Futbolcuların aldıkları parayı kim alıyor. Nobel ödülü almış bilim adamı bile almıyorlar parayı. Ama bunlar maaşlarını alamayınca oynamıyorlar. Oynayacak onlar, şampiyon yapacak onlar” dedi.

Eskişehirspor yararına imar değişikli yapılabilir

Eskişehirspor’un yararlanacağı bir alana ‘kolay ve hızlı bir imar planı gerçekleştirilir mi” sorusuna Büyükerşen, “Belediyelerin yasal anlamda yapabileceği ve yardım edebileceği tek alan bu. Tabi ki yapılır” dedi.

Eskişehirspor Kulübünün belediyelerden yardım istediklerinde hepsinin Büyükşehir Belediye Meclisinin içinde bulunduğunu vurgulayan Büyükerşen, “Planlarda belediyelerin yetkileri var. Sade bizim değil. Tarım Müdürlüğünü ilgilenen konular var. İsteniliyorsa, bira raya gelip alan imara açılır” şeklinde konuştu.

Belediyeler yolunu bulamaz

Kendisinin ve belediyelerin sık sık ‘belediyeler isterse yardım ederler” eleştirilerine yanıt veren Büyükerşen şunları söyledi:

“Para lazım ya, belediyeler yolunu bulurlar diyorlar. Köşe yazıları, akıl hocaları ve yöneticiler bana anlatsınlar. İmar yolu dışında nasıl başka bir yol bulunur. Kanun yasaklarsa, kanunun arkasından dolan diyorlar. Ya bu ne demek, üç kağıt demek. Bunları söyleyen akıl hocaları taraftarları heyecanlandırıyorlar, ümit veriyorlar. Bana yol göstersinler belediyelerden nasıl yardım edilir. Mümkün değil. Belediyelerin hali ortada. Bunun dışında yardım edemez belediyeler. Allah'tan kanunla yasaklamışlar. Taraftarın oyunu alırız diye yapılıyordu, sonra bunu kanunla yasakladılar.”

Halil Ünal'ın güç birliği yönetimi çağrısına da cevap veren Büyükerşen, "O güç birliği olmaz . Yapı bozuk. Yine kendilerini ibra ettiler."dedi.

Editör: TE Bilişim