Eskişehirspor taraftar komitesi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüşerek destek istedi. Görüşmeden olumlu bir durum çıkmadığını belirten Diri, " Eskişehirspor kulüp lisansını alamazsa bu şehirdeki tüm seçilmişler istifa etmelidir."dedi. Diri'nin açıklaması şöyle; "Komite olarak bu gün Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yılmaz Büyükerşen ile görüştük. Eskişehirsporumuzun içinde bulunduğu durumdan bahsedip bu konuda taraftarımız adına Eskişehirsporumuza nasıl bir destek olabileceğini ve neler yapılabileceğini sorduk. Eğer kulüp lisansı alınmazsa U-21 ile maçlara çıkacağımızı ve Eskişehirspor'un puan silmeler transfer yasakları ve birçok sıkıntı yüzünden kapanacağını belirttik. Belediye başkanımız Yılmaz Büyükerşen kanunlar çerçevesinde her hangi bir yardım yapamayacağını bu sadece Büyükşehir’in değil kentin sorunu olduğunu, Eskişehirspor’a belediyenin hiç bir şekilde destek veremeyeceğini vermesinin de kanunsuz olduğunu belirtip Hükümet vekillerinin bu konuda daha faydalı olabileceğini onlarla görüşüp hareket etmemiz gerektiğini söyledi.

 Daha önce verilen desteklerin Eskişehirspor’a değil yöneticilerin alacaklarına gittiğini söyleyerek bir destekte bulunmayacağını beyan etti. Yönetimlere güvenmediğini söyleyen başkanımıza Sinan başkana da destek olunmadığını belirtmemiz üzerine Eskişehirspor'un şirketleşmesi gerektiğini belirtti. T S M plakalar gibi konularda yeni açılacak hastane çevresinde ihtiyaç olduğunu belirten komitemize, o konuda da belediyenin kanunen hiç bir şekilde Eskişehirspor’a kaynak olamayacağını ve bu projenin de hayal olduğunu belirtti.
 

Uzun süren görüşmemiz sonucunda tamamen Eskişehirspor menfaatleri ve sevdasıyla yola çıkan 70.000 pasolig Sahibi olan 100.000’den fazla taraftarı olan Eskişehirspor tribünleri adına yola çıkan komitemiz yine Hükümet ve Belediyeler arasında “bir taraf belediye versin. Diğer taraf hükümet destek olsun” söylemlerine maruz kaldı. Bizler Eskişehirspor’u siyasete alet etmemekte kararlı olmamıza rağmen büyük taraftarımızı her kesim tarafından seçimlerde taraf olmaya iten bu tür yaklaşımlar üzülerek karşımıza çıkmaktadır. Hükümet vekillerimize de oy veren de kendi vatandaşımız taraftarımız belediyelerimize de oy veren de kendi vatandaşımız taraftarımız. Bizler Eskişehirspor’un kapanması durumunda bunun altında birçok kişinin kalacağını belirterek, Destek olanı da olmayanı da unutmayacağımızı kamuoyuna sunuyoruz.
Kısacası Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Yılmaz Büyükerşen Eskişehirspor’un içinde bulunduğu duruma istinaden birşey yapamayacağını belirtti.
Ancak unutulmasın ki; Eskişehirspor kulüp lisansını alamazsa bu şehirdeki tüm seçilmişler İSTİFA etmelidir..

Bir daha ki durağımız sayın Harun Karacan olacak ancak kendisi komitemizin görüşme talebine henüz karşılık vermedi.

Büyük taraftarımızın bilgilerine sunarız.."

Editör: TE Bilişim