Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla spor kurumları ile işbirliği içinde çalışmaya devam ediyor. 

Sporun her alanında başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye Yüzme Federasyonu aracılığıyla Eskişehir’e davet edilen Türkiye Artistik Yüzme Milli Takımlar Baş Antrenörü Nataliya Mashchuk, Büyükşehir’in yaşları 7 ile 14 arasında değişen artistik sporcularına eğitim verdi. Kentpark Kapalı Yüzme Havuzu’nda verilen eğitimde, cimnastik salonunda yapılan ısınma çalışmaları sonrası kapalı yüzme havuzunda artistik yüzme ve koreografi çalışmaları gerçekleştirildi. Türkiye’de her alanda sporcu yetiştirme gerekliliğine değinen Mashchuk “Eskişehir’i çok sevdim. Burada çocuk sporcular için gereken her şey mevcut. Büyükşehir başarılı koçlara ve çok güzel bir havuza sahip. Buradaki yetenekli çocuklara bu sporun sevdirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’in artistik sporcularının keyif alarak katıldıkları gözlenen eğitimlerin 8 gün boyunca süreceğini belirten yetkililer sporun her alanında ulusal düzeyde sporcu yetiştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim